ד"ר דינה מויאל בהרצאה על "הדוב הרוסי": עד כמה רודפת המלחמה הקרה מן העבר את המלחמה החמה שמנהלת רוסיה באוקראינה?

בית ספר להנדסת תעשייה וניהול מזמין אתכם להרצאתה של  ד"ר דינה מויאל, מכון קמינגס, אוניברסיטת תל אביב.

ההרצאה תתקיים ביום חמישי 10 במרץ בשעה 12:00 ב-ZOOM | להצטרפות לחצו כאן!

מה העיר את הדוב הרוסי:" ההתגוששות בין פוטין למערב על אדמת אוקראינה"

מזה כמה חודשים מזהיר המודיעין המערבי כי פוטין מקבץ את כוחות הצבא הרוסי על גבול אוקראינה. אזהרות אלה לא היה בהן כדי לשנות את מהלך האירועים ולמנוע את הפלישה. נדמה כי למרות המידע הרב הנצבר, המערב אינו מצליח להבין את הדוב הרוסי ולהתנגד לו.

מתוך התפיסה כי מידע הינו תמיד תלוי קונטקסט, תציג ההרצאה את תפיסת העולם שעיצבה ומנחה את ההנהגה הרוסית, את היער בו חי "הדוב הרוסי," ומתוך כך את האופן בו מידע מיוצר, מעובד ומפורש על ידי פוטין ועל ידי הרוסי הממוצע ברחוב. לבסוף, תנסה ההרצאה לבחון עד כמה רודפת המלחמה הקרה מן העבר את המלחמה החמה שמנהלת רוסיה באוקראינה.

דינה מויאל מלמדת היסטוריה רוסית וסובייטית באוניברסיטת תל אביב. לדינה תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני ושלישי בהיסטוריה מאוניברסיטת סטנפורד בארה"ב. תחומי המחקר העיקריים שלה הם היחסים בין אזרח, חברה ומשטר ברוסיה ובברית המועצות. דינה מסיימת כעת את כתיבת ספרה על מערכת המשפט הסובייטית בברה"מ שאחרי סטלין.