אמנות בשדה המורחב: ד"ר גבי בוקובזה ירצה על חרדה והעיר הגדולה

אמנות בשדה המורחב: ד"ר גבי בוקובזה ירצה על חרדה והעיר הגדולה

"אוויר העיר עושה את האדם חופשי", כתב הסוציולוג והפילוסוף הגרמני מקס ובר. העיר דוחסת יחד גברים ונשים מושכים ומפתים, בשדרותיה נפתחים מסעדות ובתי קפה, בכבישים נעות מכוניות יוקרה ראוותניות, יש בה בתי קולנוע, תאטראות ואירועי תרבות ללא סוף.

העיר מציפה את החושים ומשחררת את הנפש, אך החופש האורבני שהיא מציעה פועל גם באופן הופכי ומהווה גורם כובל, מתסכל, מגביר סטרס ומעורר חרדה. מה ההשלכות של החיים בה וכיצד זה משפיע על יחסינו עם הסביבה, עם האחר ועם הגוף שלנו?

הפסיכולוג, המטפל והחוקר ד"ר גבי בוקובזה יתארח בסדרת ההרצאות "אמנות בשדה המורחב" ויעסוק במשמעויות הנפשיות, האופנתיות והרוחניות של החיים בעיר הגדולה, תוך התייחסות לעובדה שמאז 2014 חיים יותר בני אדם בערים מאשר מחוצה להן – לראשונה בתולדות ההיסטוריה האנושית!

ד"ר בוקובזה הוא פסיכולוג, מטפל, חוקר ומרצה במרכז האקדמי פרס ובאוניברסיטת תל-אביב. מתמחה  בסוגיות התפתחותיות ביחסים במשפחה ובקשריה עם מערכות חינוכיות וקהילתיות ושימש כעמית מחקר בבית הספר לחינוך באוניברסיטת הרווארד בקיימברידג', ארה"ב.

בראש העמוד: המולה עירונית ב-Time Squares בניו-יורק (צילום: MsSaraKelly, Flickr – ברישיון שיתופי)