HANNAH: רצים קדימה לאט לאט

חדשות ואירועים

HANNAH: רצים קדימה לאט לאט

תהליך העיצוב והפיתוח של קולקציית סתיו חורף 20/21 של HANNAH – מותג האופנה המקומי שהקימו בני הזוג ניר ורותם גואטה ב־2014 – בוצע בתוכנת תלת־ממד בשם CLO. התכנה מאפשרת בנייה של הגזרה או דיגום בגודל 1:1 באופן דיגיטלי, יצירת הדמיות של העיצובים בתלת־ממד על אווטארים, והפקה של צילומים וחומרים ויזואליים לקולקציה. 

החיבור בין הטכנולוגיה להליך העיצוב והיצור מאפשר לא רק יעול של תהליכי עבודה, אלא מהווה חלק משמעותי ביצירת חוויית משתמש שונה באמצעות פיתוחים עתידיים אקסקלוסיביים להאנה, כמו תא מדידה וירטואלי מוטמע בתוך האתר שבו יהיה אפשר לראות איך הפריט נראה על הגוף. בנוסף התכנה תאפשר למעצבים לבחון איך הדגם ייראה במידות שונות, ליצור הדמיות של עיצובים לרכישה מוקדמת (כדי לבחון בין השאר ולדייק את הביקוש), וליצור הדמיות לפריטים בהזמנה מיוחדת על פי מידה.

החיבור בין מלאכת יד לטכנולגיה נמצא גם בבסיס הקולקציה החדשה, שעוצבה בתחילת עידן הקורונה. תוך כדי מחשבות על עתיד תעשיית האופנה ועל הצרכים החדשים של הלקוחות, הקדישו בני הזוג מחשבה לאופן שבו הם, כמעצבים, רוצים ליצור עתיד טוב יותר בדגש על קיימות, צמצום הפגיעה בסביבה ושינוי השיטה הצרכנית של האופנה המהירה.

כך, בשעה שהגבולות בין העולמות הולכים ומטשטשים על ידי כלים ופיתוחים טכנולוגים, עלו גם סוגיות שעוסקות במתח בין העולם הישן לעולם חדש, בין מסורת לחדשנות ובין המוחשי לווירטואלי. 

בשנקר בכלל קראו לו ״האדריכל״ 

ניר (42) גדל ברחובות, רותם (35) ״בהמון מקומות״ כדבריה, בשל משפחתה הנודדת. לאחר השחרור מהצבא התגורר גואטה במנצ׳סטר שבאנגליה במשך חמש שנים. הוא התעסק בהפקה מוסיקלית אבל במקביל התאהב ונדבק בחיידק האופנה, שעד אז – מעבר להיותו דור שלישי למשפחת חייטים בפריז – לא היה לו שום קשר לכך; משהו בתרבות הלבוש הבריטית כבש אותו והוא החליט ללמוד את התחום. 

הוא התלבט אם להישאר וללמוד באנגליה, אבל זה היה יקר ומורכב מדי, ולכן החליט לחזור לארץ ולנסות ולהתקבל לשנקר. ולמרות שלא היה לכאורה הטייפ־קאסט האופייני של מעצב אופנה, וללא ניסיון קודם בתחום, הוא התקבל (בשנקר בכלל קראו לו ״האדריכל״, בזכות המראה שלו).

לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן!

בראש העמוד: צילום לנה זלדץ

בודק...