תצוגת אופנה 2016: דור המעצבים הצעיר והמבטיח עלה על המסלול

תצוגת אופנה 2016: דור המעצבים הצעיר והמבטיח עלה על המסלול

'"

סוף מסלול, תחילת מסלול:  בוגרי מחזור 2016 של המחלקה לעיצוב אופנה הציגו את קולקציות הגמר המרהיבות שלהם ב-2 תצוגות אופנה שהתקיימו בהאנגר 11 בתל-אביב. בתום ארבע שנות לימוד גדושות ומאתגרות, חשפו 35 בוגרים מוכשרים דגמים מקוריים ומעוררי השראה, המשקפים את הלכי רוחם, תפיסותיהם והסוגיות המעסיקות אותם: מזהות ומיגדר, דרך הגירה ועקירה עד למסורת משפחתית ומחשבות על העתיד.

rnrn

>> כל הדגמים, כל המעצבים: בקרו באתר של בוגרי המחלקה לעיצוב אופנה!

rnrn

נשיאת שנקר, פרופ' יולי תמיר, בירכה את הבוגרים ואת האורחים הרבים שגדשו את המקום, ואמרה כי "החגיגה שלנו כפולה ומכופלת, לאחר שהמחלקה דורגה בין 10 המוסדות המובילים בעולם לעיצוב אופנה". ראש המחלקה לעיצוב אופנה, גב' לאה פרץ, ציינה כי "הבוגרים שלנו ממשיכים להציג הישגים מרשימים" והביעה את התרגשותה הרבה מהמעמד. בוגר המחלקה שחר דנציגר, המשמש כמעצב הראשי של בגדי הנשים ב-Castro, שיתף בחוויות מלימודיו בשנקר ואמר כי "ללא ספק, התקופה הזאת סללה את דרכי להצלחה".

rn", #>", position: nil, created_at: "2016-06-30 11:14:50", updated_at: "2023-07-26 11:08:31", start_date: nil, end_date: nil, place: nil, longitude: nil, latitude: nil, event_type_id: nil, website_url: nil, phone_number: nil, email: nil, degree: 1, faculty_id: nil, external_link: nil, parent_id: nil, lft: 15671, rgt: 15672, depth: 0, use_parents_menu: false, short_title: "תצוגת אופנה 2016", tags: "תצוגת אופנה", "תצוגת אופנה2016", "סופשנה", "סופשנה2016", "סיפורי בוגרים", "לאה פרץ", "לייטרסדורף", "עמיר מרק", function: nil, mailto: false, new_tab: false, is_menu: false, is_banner: false, redirect: nil, header_image_title: nil>, #>", position: nil, created_at: "2016-06-30 11:14:50", updated_at: "2023-07-26 11:08:31", start_date: nil, end_date: nil, place: nil, longitude: nil, latitude: nil, event_type_id: nil, website_url: nil, phone_number: nil, email: nil, degree: 1, faculty_id: nil, external_link: nil, parent_id: nil, lft: 15671, rgt: 15672, depth: 0, use_parents_menu: false, short_title: "תצוגת אופנה 2016", tags: "תצוגת אופנה", "תצוגת אופנה2016", "סופשנה", "סופשנה2016", "סיפורי בוגרים", "לאה פרץ", "לייטרסדורף", "עמיר מרק", function: nil, mailto: false, new_tab: false, is_menu: false, is_banner: false, redirect: nil, header_image_title: nil>, "

בתום התצוגה המרשימה, הוכרז על זכייתו של עמיר מרק בפרס ע"ש פיני לייטרסדורף על קולקציית הגמר יוצאת הדופן שלו "קמעות מזל". הדגמים עוצבו בהשראת חגורת ההצלה שנשא עליו בתקופת שירותו הצבאי בחיל הים, תוך התייחסות לקמעות בהם השתמשו יורדי הים הילידים של אלסקה.

rnrn

בין האורחים הרבים שהשתתפו באירוע: מריה אולופסגארד, "ציידת הכשרונות" הראשית של רשת H&M; מייקל קאמפ, מנהל אמנותי במותג היוקרתי Hugo Boss; פטריק דמוייק, ראש המחלקה לעיצוב אופנה בביה"ס פולימודה בפירנצה; פיונה דיפנבאכר, ראש המחלקה לעיצוב אופנה בפארסונס, ניו-יורק; מארק וורת', מנכ"ל ויו"ר חברת Stylus ויו"ר חבר הנאמנים של שנקר; מעצב האופנה הבינלאומי ובוגר המחלקה קובי הלפרין, שעד לאחרונה שימש כמעצב ראשי בבית האופנה קנת' קול; בוגר המחלקה נירן אבישר, שמונה לאחרונה להיות המעצב הראשי של בגדי הגברים באלכסנדר וונג.

rnrn

>> כל הדגמים, כל המעצבים: בקרו באתר הבוגרים!

rnrn

"השתקה מושלמת": קולקציית הגמר של לידר אביטאן (צילום: רפי דלויה)

rnrn

בקולקציות הגמר של הבוגרים הטריים בלט שימוש מודגש בצלליות, נפחים ודה-קונסטרוקציה של הבגד, לצד טכניקות המאפיינות את שנקר, בהן: מלאכות יד, הדפסות וסריגה. באמצעים אלו ביטאו המעצבים הצעירים את מציאות חייהם בתקופה של תמורות אדירות – בעולם בכלל, ובתחום האופנה בפרט.

rnrn

שאלות בנוגע למציאות ותעתוע, הסתרה וגילוי, המרחב הפרטי והציבורי עלו בפרויקטים השונים דרך צלליות, לעתים מוגזמות ודרמטיות; דרך בניית הבגד השברירי, התלוי על בלימה וחושף פגיעות, או הבגד המתפקד כאמצעי הגנה; דרך משחקי דו-ממד ותלת-ממד. לאלו נוספו מחשבות על החיים בעידן הדיגיטלי, אובדן הפרטיות, ניתוץ גבולות ובניית מחסומים ומטענים רגשיים שבין זכרונות עבר ותקוות לעתיד.

rnrn

>> כל הדגמים, כל המעצבים: בקרו באתר של בוגרי המחלקה לעיצוב אופנה!

rnrn

בראש העמוד: שחר אבנט עם דגם מתוך קולקצית הגמר שלה "הנשים בחיי" (צילום: רפי דלויה)

rn", #, #'