שיתוף פעולה אקדמי ראשון מסוגו בין ישראל למרוקו: בכירי אוניברסיטת Université Euro-Méditerranéenne de Fès ממרוקו בביקור בשנקר

שמחנו לארח נציגים בכירים מאוניברסיטת Université Euro-Méditerranéenne de Fès (UEMF), בעיר פאס שבמרוקו, לביקור היכרות עם שנקר.

בחודש ינואר 2022 נחתם הסכם הבנות לשיתופי פעולה במחקר, חילופי סגל וסטודנטים, ולימודי המשך בין שנקר – הנדסה, עיצוב, אמנות לבין אוניברסיטת UEMF.

בעקבות חתימת ההסכם, ביקרה במאי האחרון משלחת מטעם שנקר באוניברסיטת UEMF. המשלחת כללה את נשיא שנקר, פרופ' שיזף רפאלי, סגן הנשיא וראש רשות מחקר יצירה ופיתוח, פרופ' שמואל קניג, דיקני הפקולטות להנדסה ולעיצוב ובכירים נוספים. במעמד חתימת ההסכם השתתף (באופן מקוון)  גם אנדרה אזולאי, המשמש יועץ בכיר למלך מרוקו מוחמד השישי.

מימין לשמאל: פרופ' שמואל קניג, פרופ' מוסטפה בוסמינה ופרופ' שיזף רפאלי

עם תחילת השנה האזרחית החדשה, בחודש ינואר 2023 הגיעו משלחת בכירי אוניברסיטת UEMF לביקור גומלין בישראל ובשנקר. בין חברי המשלחת היו פרופ' מוסטפה בוסמינה – נשיא האוניברסיטה ונשיא האקדמיה למדעים של מרוקו על שם חסן השני, פרופ' סלים בונו – סגן הנשיא, פרופ' מאהא גמירה – דיקנית הפקולטה להנדסה דיגיטלית ובינה מלאכותית והגב' גהאדה באוהלאל – מנהלת היחידה ליזמות ושותפויות חברתיות-כלכליות.

חברי המשלחת השתתפו במפגש אקדמי משותף לשני המוסדות, שעסק בשני נושאים עיקריים: בינה מלאכותית ויישומה בחקלאות ובביטחון מזון, ובינה מלאכותית לקידום תחבורה חכמה בערים ים תיכוניות. בנוסף, השתתפו בביקור אנשי המשרד לפיתוח אזורי ומומחים מהתעשייה בישראל ומרוקו.

פרופ' מוסטפה בוסמינה, הגב' גהאדה באוהלאל ופרופ' מאהא גמירה

בחודשים האחרונים הוגשו ע"י שני המוסדות בקשות משותפות למימון נושא הבינה המלאכותית בחקלאות ומים הן להכנת תשתיות מתאימות והן לביצוע עבודות מחקר רב-תחומיות.

הפעילות המשותפת, חילופי הסטודנטים והסגל וקיום פעולות הוראה אקדמיות בין שנקר לאוניברסיטת UEMF ממונים בחלקם ע"י המשרד לשיתוף פעולה אזורי, הפועל לקידום הקשרים בין ישראל למדינות האזור, בתחומי חינוך, מחקר, תרבות, חברה, כלכלה ועוד.

בראש העמוד: ענן קניג, ארכיטקט ראשי MOOVIT, פרופ' מאהא גמירה, דיקנית הפקולטה להנדסה דיגיטלית ובינה מלאכותיתשמואל קניג, סגן נשיא שנקר וראש הרשות למחקר יצירה ופיתוח, פרופ' מוסטפה באוסמינה, נשיא UEMF, שיזף רפאלי, נשיא שנקר, גב' גהאדה באוהלאל, UEMF

צילום: אריאל מדינה