סטודנטים מהמחלקה להנדסת תוכנה בשנקר ליוו תלמידים בהאקתון בורסת החדשנות לזכרו של ברק חורי ז"ל

בהאקתון, שהתקיים ב-19.04.23, השתתפו תלמידים מכלל מוסדות החינוך ברמת גן – יסודי, על יסודי, חינוך ממלכתי דתי ואוכלוסיות חינוך מיוחד.

המשתתפים חולקו ל11 קבוצות, שעבדו מול סטודנטים מהמחלקה להנדסת תוכנה בשנקר.

בהובלתם של ד״ר יונית רושו, ראש המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר, ושל עמית דונסקי, מרצה הקורס מחשוב ענן, ובשיתוף עם שרי חזי, מנהלת מחלקת תקשוב באגף החינוך רמת גן, השתתפו כל הסטודנטים משנה ג׳ שנמצאים בהתמחות ווב וענן, ביחד עם סטודנטים נבחרים מהתמחויות משחקים ודאטה סיינס.

הסטודנטים קיבלו מראש את האתגרים בנושא קיימות וחולקו לקבוצות. כל זוג סטודנטים צוות לקבוצת ילדים מבתי ספר שונים ברמת גן. הסטודנטים היו אחראים על פיתוח פרוטוטייפ מהיר ויעיל שעונה על הצורך שהוצג באתגר, וכל זאת בזמן מאוד קצר ובהתחשבות בדעותיהם של הילדים המקסימים.

לאחר עיבוד התוצרים הוכרזו שלוש קבוצות זוכות, אשר יקבלו מלגות על מנת להמשיך ולפתח את התוצרים במסגרת קורס שנתי בשנקר, תוך המשך שיתוף הפעולה עם בתי הספר עימם הם עבדו.

הזוכים:

• מקום 1: בניימין ללוש וקורן הלוי: שילוב תוכנה וחומרה במחזור בקבוקי פלסטיק
  • מקום 2: מוחמד עומרי, שיר עמר: בית ספר חכם לחיסכון באנרגיה במוסדות הלימוד בעיר. ראש העיר ונשיא שנקר הגיעו להצגה של קבוצה זו.
  • מקום 3: גל אור, תומר דוכובני, גיל דוידי: הנגשת שטחים ציבוריים לקהל הרחב תוך דאגה לבטחונם כדי לחסוך במשאבים ובאנרגיה עקיפה

התנהלות למופת:

• מוחמד אבוריא ווליד יונס: עיר חכמה. הסטודנטים בנו בזמן אמת מערכת רמזורים רגישה מבוססת סנסורים.
  • ירדן איש שלום, אופיר פלג ואדוה שולמית אפלבוים: גן אקולוגי.

שיתוף פעולה מצוין ואנרגיות נהדרות כל היום:

• תומר איפרגן ואיליי אזולאי: מיחזור פסולת ושימוש חוזר בבגדים
  • דור חיימוביץ, שחר אריאל, איברהים אלנקים: ניצול שטחים ציבוריים לגידול גינות ירוקות
  • מורן עמר, איתי אהרוני: שילוב תוכנה וחומרה בעזרת רובוט ממיין פסולת ממוחזרת
  • פאר פיכמן, יובל גבריאלי: נחל כופר
  • סוף קרמון, רחלי דקל, רוני נאור: מערכת תאורה חכמה
  • נג׳יב גבארין ולירן מיכאלוב: מערכת מים אקולוגית

בהאקתון לקחו חלק מעל 200 משתתפים. ההאקתון התרחש במרכז פסגה ומרכז נהורה, הסמוכים למרכז המסחרי בשכונת מרום נווה בעיר.

כ-20 מנטורים הגיעו לשפוט את התוצרים של הקבוצות –  מהתעשייה המקצועית הטכנולוגית, האקדמיה, משרד החינוך ועולמות החינוך, כולל נשיא שנקר, פרופ׳ שיזף רפאלי. ראש עיריית רמת גן, כרמל שאמה הכהן, הגיע גם הוא לאירוע לבחון מקרוב את הרעיונות החדשניים שיזמו הקבוצות השונות.

המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר משפיעה ומובילה, ומביאה לחיבור עולמות התוכנה עם הקהילה והחברה.