משוטטים וצליינים: תערוכה קבוצתית ביה"ס לאמנות רב-תחומית בשיתוף בית הספר הגבוה לאמנות פריז-סרזי (ENSAPC)

פרויקט "משוטטים וצליינים", המשתתף בעונת התרבות ישראל-צרפת, הוא פרי שיתוף פעולה שאותו רקמו והגו פרופ׳ רועי קופר, ראש בית הספר לאמנות רב תחומית שנקר, והאמנית קארול בן זקן מבית הספר הגבוה לאמנות פריז (ENSAPC) סרג׳י. חמישה סטודנטים משנקר לקחו חלק במהלך ארבעת השבועות האחרונים בסדנה נודדת משותפת עם חמישה סטודנטים מ-ENSAPC. הסטודנטים נעו ונדו בזוגות, תחילה ברחבי העיר פריז ולאחר מכן במרחבי גוש דן וירושלים, תוך איסוף נקודות מבט, ממצאים וחוויות אשר תורגמו בסופו של תהליך לעבודות אמנות משותפות, אשר יוצגו בתערוכה המסכמת.

בכל אחד מהמוסדות נבחרו שני מרצים ללוות את הפרויקט – האמנית קארול בן-זקן (Carole Benzaken) והסופר פרנסואה בון (Francois Bon) מצרפת הצטרפו לאמנים נירה פרג ולארי אברמסון מישראל ושני הצמדים סיפקו לסטודנטים מסגרת רעיונית לתנועתם במרחב ובזמן, באמצעות טקסטים של בודלר, וולטר בנימין, ז'ורז' פרק, גי דבור, איטאלו קלווינו,, רוברט סמית'סון, יצחק אורפז, ואחרים.

במסגרת הסדנה בישראל נפגשו הסטודנטים עם המשורר זלי גורביץ', האנתרופולוג והפעיל החברתי דר' גדעון קונדה ופעיל השלום דניאל זיידמן, אשר ציידו את הסטודנטים המשתתפים בנקודות מבט מגוונות ביחס למרחב הרוחני, החברתי והגאו-פוליטי של ישראל. השאיפה המרכזית של הסדנה הייחודית הייתה לפתח ראייה מחודשת, אישית וקבוצתית, של מרחבים אורבניים, היסטוריים, דתיים ופוליטיים. הסדנה התקיימה בשני מרחבים גאוגרפיים, לשוניים ותרבותיים שונים ונפרדים – צרפת וישראל – אך שאפה לגלות מחוזות דמיון משותפים ולנסח, דרך יצירותיהם של משתתפיה, גרסאות חדשות של נרטיבים מוכרים.

"משוטטים וצליינים", ביה"ס לאמנות רב-תחומית, בניין עלית, ז'בוטינקי 8, רמת גן. תאריך פתיחה: 8.11.18, תאריך סגירה: 15.11.18. התערוכה תהיה פתוחה בין הימים א'-ה' בשעות 10:00-21:00.