לפי נתוני אתר עבודאטה: שכר בוגרי ובוגרות המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר הוא הגבוה ביותר במשק ביחס למכללות

מנתונים שפורסמו השבוע באתר "עבודאטה" עולה כי בסיום התואר בקטגוריה הנדסת מחשבים – מדעי המחשב, בוגרים ובוגרות מהמחלקה להנדסת תוכנה בשנקר מקבלים את המשכורות הגבוהות ביותר במשק ביחס למסלולים מקבילים בקטגוריה זו במכללות אחרות בישראל.

"עבודאטה" הינו מיזם חדש של זרוע העבודה וג'וינט-ישראל תבת בשיתוף ישראל דיגיטלית, הכולל מידע רשמי ואמין לגבי מאות עיסוקים ומסלולי לימוד בישראל.

השכר הממוצע של בוגר המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר הינו 30,300 אלף ש"ח, בעוד שהשכר הממוצע בקטגוריה הנדסת מחשבים – מדעי המחשב ביתר המכללות נע בין 21-29 אלף ₪ בחודש. הנתונים מתייחסים לשכר חודשי ממוצע של בוגרים העובדים בתעשייה בין 5 ל 6 שנים. ההשוואה נערכה בין מוסדות לימוד בהם נלמדים מקצועות בקטגוריה הנדסת מחשבים – מדעי המחשב. התואר בהנדסת תוכנה כולל בתוכו את אשכול מדעי המחשב, כך שבוגר המסיים בהצלחה תואר ראשון בהנדסת תוכנה, למד הן את עיקרי הקורסים הנלמדים בתואר במדעי המחשב.

המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר הינה מהוותיקות בארץ, היא מחנכת ומכשירה מהנדסי תוכנה כשלושה עשורים. זו השנה השנייה ברציפות שבה המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר מדורגת ראשונה מבין המכללות מבחינת גובה שכר בוגרים. מטרת תכנית הלימודים לתואר ראשון בהנדסת תוכנה בשנקר היא להכשיר מהנדסי תוכנה בעלי ידע תיאורטי בתחומי מדעי המחשב, יכולות וניסיון יישומי בתחומי הנדסת תוכנה וכלים לעסוק במחקר ופיתוח. הסטודנטים מקבלים את הכלים להיות פורצי דרך, משפיעים ומובילי דעה בתחומים המתקדמים והנדרשים ביותר בהנדסת תוכנה.

~~

סגל המחלקה וד"ר יונית רושו בראשה, פועלים על מנת לשמר את הרמה אקדמית האוניברסיטאית של המחלקה, במקביל לערכי ליבה שתורמים לייחודיות האנושית של המחלקה. מקצועיות, עבודת צוות, אחריות, הינם רק חלק קטן מהערכים עליהם מושתתת המחלקה.

ד"ר רושו מרחיבה: " אחד הכלים היעילים לשילוב בוגרים בתעשייה ומיצובם גבוה בחברות השונות בתעשייה הוא מערך ההתמחויות, למחלקה להנדסת תוכנה בשנקר יש ארבע התמחויות מאושרות על ידי מועצה להשכלה גבוהה: דאטה סיינס, סייבר ומודיעין, פיתוח משחקים דיגיטליים (היחידה מסוגה בארץ), והנדסת ווב וענן- התמחות הדגל שלנו הכוללת את הפרקטיקות החדשות ביותר בתחום המחשוב ענן ותכנות full stack. ההתמחויות שלנו, ביחד עם הרמה האוניברסיטאית של הרצפים האלגוריתמיים של מדעי המחשב ושל הרשתות והתשתיות, מאפשרות למרבית הסטודנטים להשתלב בהייטק בתחומי ההתמחות שלהם כבר מאמצע שנה ג', ולכולם, בלי יוצאים מן הכלל, להשתלב בהייטק בסוף שנה ד'. הכבוד וההערכה הרבה שיש במחלקה בין הסטודנטים לסגל והאווירה האישית והערכית- כל אלו ביחד תורמים להצלחתם של הבוגרים של המחלקה. זו גאווה גדולה להיות ראש המחלקה להנדסת  תוכנה בשנקר".

המחלקה להנדסת תוכנה הינה אחת מחמש יחידות אקדמיות בפקולטה להנדסה בשנקר. הפקולטה להנדסה בשנקר "חוצה גבולות" משום שהיא משלבת את ההבנה הטכנית המבוססת על מדעי הטבע עם יצירתיות, חדשנות ויכולת ליישם את המדע למוצרים בעלי ערך, תוך שילוב שיקולים של הסביבות העסקית והחברתית ועבודת צוות. בכדי להשאר מעודכנים ביחס למגמות הטכנולוגיות וצרכי שוק העבודה, לפקולטה קיימת וועדה מייעצת, הכולל-ת א.נשים בכירים ומובילים מן התעשיה. בנוסף, שנקר מעודדת שילוב -מרצים-אורחים מן התעשייה בקורסים מתקדמים, שיתוף גופים מסחריים וציבוריים בפרוייקטי הגמר, ואיתור מקומות עבודה לבוגרי הפקולטה להנדסה.

"תוכניות הלימודים, שיטות ההוראה וכל המערכת התומכת מכוונים לדבר אחד – הכשרת מהנדסים המוכנים באופן הטוב ביותר מבחינה מקצועית, חברתית ואישית לעולם הממתין להם לאחר סיום הלימודים" אומר פרופ' יורם הלוי, דיקן הפקולטה להנדסה.

שנקר פועלת למען קידום הבוגרים בתעשייה כבר בתקופת הלימודים באקדמיה, ולכן מפעילה כבר משנת 2019 מערך פורץ דרך של קורסים משלבי התנסות מעשית באישור מל"ג (קורסי התמחויות בתעשייה). המערך שנקרא STEP, בניהולו האקדמי של רואי זרחיה, חבר סגל בכיר בפקולטה להנדסה, מגשר בין האקדמיה לתעשייה ומכיל קורסי התמחויות אקדמאיים המשלבים סטודנטים במקביל ללימודיהם לתואר ראשון בהתנסות מעשית של 120 שעות בחברות מובילות במשק, מסטארטאפים ועד לחברות תעשייתיות, ציבוריות ובינלאומיות. קורסי ההתמחויות מקנים לסטודנטים המשתתפים בהם נקודות זכות אקדמאיות ולאחר עשרות קורסים ומאות מתמחים אנו רואים שתהליך ההתמחות הוכח כיעיל בפתיחת הדלת ובשיפור כושר ההשתכרות, בשנקר כרבע מהסטודנטים נשארים לעבוד בארגון בסיום שעות ההתמחות.

ממחקר שערך המכון הישראלי לדמוקרטיה עולה כי התמחות מעשית במגוון מקצועות כחלק מלימודי התואר האקדמי בישראל, משפרת את כושר ההשתכרות ב-5 השנים שלאחר סיום התואר ב-8.7% ומוסיפה כ-10,500 ש"ח בשנה בממוצע לשכר המתמחה. כמו כן ההתמחות מגדילה את שיעור התעסוקה של המשתתפים ותורמת לצמצום פערים מגדריים בשכר ובתעסוקה.