טקס חלוקת תארים: מעל ל-630 תארי סיום הוענקו לבוגרי מחזור תשפ"ב

טקס חלוקת תארים: מעל ל-630 תארי סיום הוענקו לבוגרי מחזור תשפ"ב

זה אולי מרגיש כמו הסוף, אבל זו ממש ההתחלה: 631 תארים הוענקו לבוגרי הפקולטות לעיצוב ולהנדסה בשנקר לשנת תשפ"ב, בטקס חגיגי שנערך אמפי וואהל בגני יהושע בתל אביב "באירוע פתוח תחת כיפת השמיים, כדי להדגיש שהשמיים הם הגבול", אמר נשיא שנקר, פרופ' שיזף רפאלי, בנאום הפתיחה.

"מכללה היא פרי של עבודת צוות. פרי של גישה רב-תחומית. אנחנו גאים בשילוב של הנדסה, אמנות ועיצוב – שילוב שבא לידי ביטוי גם בשם שלנו. אנחנו גאים על המעורבות בקהילה ובתעשייה", המשיך פרופ' רפאלי והדגיש את ייחודן של כל אחת מהפקולטות והרכיב האנושי המאפיין אותן.

פרופ' שיזף רפאלי

דיקן הפקולטה להנדסה, פרופ' יורם הלוי, הציג – כיאה לתחום ההנדסה – נתונים מרשימים על אחוז הבוגרות הפקולטה ("293 בוגרים, כ-60% מהם הן נשים, ובאחוזים שכאלה יתכן שהגענו כבר למטרה האולטימטיבית שהיא שאין כבר צורך לעסוק בכך כלל"); את שעות העבודה הרבות הנדרשות מהסטודנטים והסטודנטיות בזמן הלימודים ("למעלה מ 2500 שעות הרצאה ותרגול")וסיפר כיצד העבודה ההנדסית, מדעית וטכנולוגית ככל שתהיה, היא בעלת תרומה מכרעת לנפש האדם, לאיכות החיים, ולחיים עצמם – במדע, ברפואה ובקיימות. כל אלה הם ערכים שבולטים בפקולטה להנדסה בשנקר ובלימודים בה.

פרופ' יורם הלוי

דיקנית הפקולטה לעיצוב, פרופ' טרי שרויאר, שהצטרפה לאחרונה לשנקר, דיברה על השינויים שהעולם עובר באופן קבוע, ועל הדרך שבה מעצבים צריכים להתייחס לשינויים האלה: "הכדור מתחמם והטבע אומר את דברו, מגיפה משתקת עולם שלם, עם יוצא לרחובות כדי לשמור על חירותו, והפוליטיקה כמו הפוליטיקה. ועוד לא אמרתי כלום על הבינה המלאכותית שבאה וטרפה את כל הקלפים. אתם, צאו לשם, תנסו לעשות טוב, להטביע חותם, להשאיר עקבה. כל אחד בקצב שלו, במילים שלה, באמת שלכם ובעולמות שלכן, עיצוב, אמנות והנדסה."

פרופ' טרי שרויאר

במהלך הטקס חולקו 74 תעודות הצטיינות לבוגרים ולבוגרות: דניאל ברק, פלצמן אופל, קוחאוסקי לוקאס, שריר גיא משה (המחלקה להנדסת תוכנה); גז ליאור, טור יוליה, יחזקאל אור, ליבנה עדי, מזרחי חן, מלכא טל, סברדלוב איליה, סמידוצקי אלכסנדרה, פטרונין לב, שרון עינת (המחלקה לתקשורת חזותית); אבלביץ ליהי, יוסף טל נטלי (המחלקה להנדסת חומרים פולימרים – תואר ראשון ושני); וייסמן רוני, מן טום, צרפתי עמית (המחלקה לעיצוב תעשייתי); קאזס אהד, קויטנר יעל אילה (המחלקה להנדסה כימית); אלרון דולב, וינברג ליאור, מסלבי טל, מעודד יול, צפורן שגיא (המחלקה לעיצוב אופנה); אופיר עומר, גלאון קרני (המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה); נרקיס טל, פינצי רותם, שוקר סתיו (המחלקה לעיצוב טקסטיל); דגן גור חוה, דקוור ואג'די, קנטור ירון (תואר שני בעיצוב ופיתוח משחקים דיגיטליים); גלבוע אורי, כהן רהב, צרור נועה (תואר שני בעיצוב – כיתת מהנדסים); זכאי רותם, סינה אחינועם (המחלקה לעיצוב תכשיטים); אמית ניב, בשן עדן, משה מיי, נאמן ענבר, פרידמן עדי, שישמן שיראל, שרפי עדי (המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה); אופריכטר עתליה, בן זימרה ניצן, רייך אנה (בית הספר לאמנות רב-תחומית); אלון גל, אלישע טל חנה, בוץ תום, ברוך יובל, גולנברג רום, דוידוב רבקה, הלר ניר, הרמן גל, ורד עמית, זילברמן נופר, יוגב ליאור, לויט אביב שלמה, למפרט יוסף, מור יובל, מימון עדן, נקש הילה, פוליטי טל, פלרמן דניאלה, קוך שירי, שניידרמן רן, שרי יועד, שרעבי שיראל, מאיר דנה, סיני יניב, רוטברג רותם (בית הספר להנדסת תעשייה וניהול – תואר ראשון ושני).

צילום: אחיקם בן יוסף