המחלקה להנדסת חומרים פולימרים בשנקר והמכון לכימיה של האוניברסיטה העברית זכו במענק מחקר למחזור חומרים להדפסת תלת-ממד

כשלב מקדים בתהליך קבלת האישור של המל"ג לתוכנית דוקטורט משותפת בין האוניברסיטה העברית ושנקר במחלקה להנדסת חומרים פולימרים, הוגשה ל"רשות לחדשנות" בקשה למענק מחקר למחזור חומרים להדפסת תלת-ממד המתפלמרים בקרינה.

בראש קבוצת המחקר בשנקר עומדת פרופ' חנה דודיוק – ראש התואר השני להנדסת חומרים פולימרים, ובראש קבוצת המחקר באוניברסיטה העברית עומד פרופ' שלמה מגדסי. שניהם מנחים את הדוקטורנט נתנאל יאראק, בוגר התואר השני בהצטיינות יתרה של המחלקה להנדסת חומרים פולימרים.

מטרת המחקר, שאושר לשנתיים, להוכיח את העיקרון שניתן למחזר חומר שהוקשה בקרינה והפך לחומר שלא ניתן להתיכו . בעבודה מכינה לקראת הגשת המחקר לרשות לחדשנות נמצא שניתן למחזר חומרים המתפלמרים בקרינה, לחומר שניתן להשתמש בו להדפסה חוזרת מספר רב של פעמים ללא פגיעה בתכונות החלק המודפס, באמצעות "קשרים כימיים דינמיים". הוכחת העקרון החדשני פורץ הדרך בפולימרים המתקשים בקרינה, מהווה את הבסיס לקראת הוצאת בקשה משותפת לפטנט בין שני המוסדות.

לעבודת המחקר השלכות תעשייתיות מרחיקות לכת מעבר לתעשיית הדפסת תלת-ממד בקרינה שהיקפה מעל 4 מיליארד דולר, במיוחד ביישומים רפואיים בהם חומרים אילו משמשים לרפואת שיניים והדבקות של מערכות ביולוגיות.

המחקר נעשה בתמיכתה של חברת סטרטזיס – המובילה בעולם בהדפסת תלת-ממד.

~