ברכות: המרצה מיכל גל קיבלה תואר פרופ-חבר

ברכות: המרצה מיכל גל קיבלה תואר פרופ-חבר

~

שנקר מברכת את מיכל גל, מרצה בתואר השני לעיצוב, על קבלת תואר פרופ'-חבר!

פרופ' גל מתמחה באסתטיקה אנליטית ופילוסופיה של האמנות, פילוסופיה של השפה, תרבות חזותית, אסתטיציזם, פורמליזם ומודרניזם, אסתטיקה לשונית של המאות ה-21-20, תורות מטפורה לשונית וחזותית ובלימודי תרבות. פעילה בקהילה הבינלאומית בתחומי מחקריה, עמדה בראש היחידה ללימודי תרבות (שמה הקודם של היחידה להיסטוריה ופילוסופיה של ההיסטוריה, התרבות והאמנות בשנקר).

גל השלימה לימודי תואר שלישי (Ph.D) באוניברסיטת תל-אביב, במהלכם זכתה בפרס וולף היוקרתי לתלמידי מחקר מצטיינים, היתה חוקרת אורחת באוניברסיטת קולומביה בניו-יורק ועבדה על מחקריה עם פרופ' ארתור דנטו.

פרופ' גל הקימה קבוצות מחקר בינלאומית באסתטיקה, אירגנה כנסים בינלאומיים בנושאי אמנות, תרבות ואסתטיקה ונתנה הרצאות רבות בארץ ובעולם. היא פרסמה מאמרים בתחום, ובשנת 2015 יצא לאור ספרה: "Aestheticism: deep formalism and the emergence of modernist aesthetics".