ביקור המשלחת ממרוקו בביתה של אורית אפרתי - יו"ר חבר הנאמנים של שנקר

ביקור המשלחת ממרוקו בביתה של אורית אפרתי – יו"ר חבר הנאמנים של שנקר

בשבוע שעבר ביקר בשנקר פרופ׳ מוסטפה בוסמינה, נשיא אוניברסיטת Euro Med – מפאס במרוקו. במסגרת הביקור, אירחו בביתם הגב' אורית אפרתי – יו״ר חבר הנאמנים בשנקר ובעלה עו"ד דוד אפרתי מפגש עמיתים רב משמעות.

הביקור בשנקר נערך במסגרת הסכם לשיתוף פעולה אקדמי שנחתם במאי 2022 בין המוסדות. במהלך 4 ימי הביקור נערכו בשנקר שתי סדנאות בהשתתפות אנשי סגל משני המוסדות ודוברים מהתעשייה ומהאקדמיה. בסדנאות אלו נידונו פרויקטים לשיתוף פעולה בשילוב בינה מלאכותית בתחומי החקלאות, ביטחון המזון והתחבורה.

במרכז הביקור, הוזמנו פרופ׳ בוסמינה וחברי הסגל של אוניברסיטת Euro Med מפאס למפגש בבית משפחת אפרתי: בתחילת המפגש, סקר פרופ׳ דוד פסיג את התמורות העתידיות בעולם בכלל ובמזה״ת ואפריקה בפרט. סקירתו פתחה דיון ער באפשרויות מגוונות לשת״פ בין מרוקו לישראל לקידום סוגיות בוערות בנושאי המים, החקלאות וביטחון המזון באפריקה. למפגש הוזמנו גם שגריר מרוקו בישראל מר עבד אל רחים ביוד והשר לשעבר רפי אדרי, ד"ר מירה מלקוב, נשיא שנקר פרופ׳ שיזף רפאלי ורעיתו פרופ' ענת רפאלי, סגן נשיא שנקר פרופ׳ שמואל קניג ורעיתו פרופ' חנה דודיוק, יאיר סרוסי יו"ר דירקטוריון צים, פרופ' ורד סרוסי, עו"ד ציון אמיר, גד ואתי פרופר, אנשי מפתח מהתעשייה, מהאקדמיה והמשפט.

בסיום המפגש הוצע שהקשרים האקדמיים בין שנקר ואוניברסיטת Euro Med מפאס יהוו בסיס לשילוב בין גורמי תעשייה ואקדמיה בתוכניות לקידום אפריקה בכל הקשור במים, באנרגיה ובביטחון המזון וזאת בתמיכת גורמים מדיניים רלוונטיים.