Ynet: תלמידי "שנקר" יעצבו עזרים רפואיים לתנאי שטח באתיופיה

Ynet: תלמידי "שנקר" יעצבו עזרים רפואיים לתנאי שטח באתיופיה

'"

להתבונן במבט יצירתי על האתגר המקצועי: פרויקט עיצוב הומניטרי, ביוזמת המרכז לחדשנות ACT Shenkar, ממשלת אתיופיה וארגון הבריאות העולמי, יושק היום (ג') במעמד שגריר אתיופיה ודוגמנית העל נעמי קמפבל, הידועה בפעילותה הוולונטרית באפריקה זה כשני עשורים.

rnrn

במסגרת תכנית חומש של ממשלת אתיופיה וארגון הבריאות העולמי, שמטרתה לפתח ולשפר את שירותי הרפואה במדינה, ביקרה במדינה משלחת יזמים ישראלית ואיתה צוות מעצבים מהמרכז לחדשנות ACT Shenkar. צירוף המעצבים למשלחת נעשה מתוך הבנה שמחשבה יצירתית ונקודת מבט נוספת על אלו הרפואית והעסקית, עשויות לספק כלים חדשים, שיסייעו להטמיע יכולות חדשות ומצילות חיים במרכזים הרפואיים הפזורים במדינה.

rnrn

לשם כך נפגשו חברי המשלחת הישראלית עם בכירים במשרד הבריאות האתיופי, עם צוותי רפואה הפועלים בשטח ועם יזמים העוסקים בתחום הרפואה. בפגישות הסתמנו שלושה פרויקטים פוטנציאליים כאפשריים לפיתוח: מוצרים התורמים להיגיינה של האם והתינוק, ערכות עזרה ראשונה ניידות המתאימות לנשיאה בתנאי שטח קשים ופיתוח אינקובטורים ניידים וזולים שאינם מצריכים חיבור לרשת החשמל.
rn
rnבחודש מאי תצא משלחת נוספת, שבה צוות רפואי, יזמים ישראלים, מהנדסי תעשייה וניהול וצוות מעצבי מוצר וטקסטיל ממכללת שנקר. חברי המשלחת יצטרפו לעבודתם של צוותים רפואיים מקומיים וילוו אותם שבוע ימים.

rnrn

בראש העמוד: שגרה בכפר ארבור באתיופיה (צילום: David Stanley, Flickr)

rn", #, #'