רפואה, טכנולוגיה וקיימות: סיכום ההאקתון הלאומי השישי של בית הספר להנדסת תעשייה וניהול

רגע לפני חג הפסח, בית הספר להנדסת תעשייה וניהול אירח את ההאקתון הלאומי השישי להנדסת תעשייה וניהול בשנקר.

ההאקתון הלאומי הישראלי השישי, אשר עומד בסימן 100 שנים להתאגדות המהנדסים והאדריכלים בארץ ישראל ומוכוון לסטודנטיות.ים בהנדסה וטכנולוגיה מכל המוסדות האקדמיים בישראל ובחו״ל, מיסודה של קרן עירא לעסקים טכנולוגיה וחברה, מפגיש סטודנטים וסטודנטיות ממגוון מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ, ולראשונה גם מהעולם, ליומיים של חשיבה, יצירה ועשייה, במגוון תחומים וסוגיות שעולות עבור ההאקתון, מכמה מחברות התעשייה המובילות בארץ.

במהלך ההאקתון מתמודדים הסטודנטיות והסטודנטים עם סוגיות שהשטח מחפש עבורן פתרונות יצירתיים ו/או סוגיות שטרם נחקרו תוך שימוש בידע מקצועי ומתן ביטוי לחדשנות ויצירתיות.

הפתרונות המוצעים מוצגים לאחר 36 שעות של עבודה ברציפות ותוך עבודת צוות אינטנסיבית ויצירתית לפיתוח וחשיבה "מחוץ לקופסא". התוצאות מוצגות בפני פורום שופטים, בכירי התעשייה והאקדמיה בישראל.

בין החברות שהשתתפו בהאקתון בעבר נמנות  חברתM51, המרכז הרפואי רבין, עיריית תל אביב, חברת החשמל, נתיבי ישראל ועוד.

הקריטריונים לזכייה בהאקתון כוללים: יצירתיות וחדשנות, היתכנות טכנולוגית, היתכנות כלכלית ועסקית, רמת הפיתוח שהושגה תוך כדי ההאקתון, והשינוי או ההשפעה הטכנולוגית, הכלכלית והחברתית הצפויה. הפרסים לצוות במקום הראשון, השני והשלישי הם 15,000, 10,000 ו-5,000 בהתאמה.

במקום הראשון זכו שתי קבוצות! הראשונה של הסטודנטים אלי ממי, ראובן פיטוסי, אווה קרסנטי, עינב בן שלמה ואילונה מנדס, שעבדו מול המרכז הרפואי רבין בסוגיה של הכנה נכונה של מטופלים אונקולוגיים לטיפול הקרינתי (בהנחיית ד"ר מאירה לוי, ד"ר יעל להב וד"ר אסף מור). השניה של הסטודנטים רנים סמארה, רובצינסקי קיריל ועבד אלכרים מסרי, שעבדו מול אוניברסיטת חיפה ושנקר בסוגיית שיפור ההפרדה בין מערכות הניקוז והביוב: פיתוחים לזיהוי החיבורים וצמצום התופעה (בהנחיית פרופ' משהור חוש וד"ר מאירה לוי).

במקום השני גם נרשם תיקו: הקבוצה הראשונה של הסטודנטים אורן אליאס, עדי אהרוניאן, שחר בן און ונטע אברמוב, שעבדו מול חברת Dream Dress בהקמת אתר אופנה שמייעץ ללוקח איזו גזרה ומידה הכי מומלץ לרכוש בקניות אופנה ברשת (בהנחיית ד"ר יעל פדרו וולרייה פוברג'ו). השניה של הסטודנטים פוסטלניק גפן, נורמן אופיר, זבין אנה ואפק יונתן, שעבדו עם עיריית תל אביב על ממשק לעידוד רכיבה באופניים (בהנחיית: ד"ר מאירה לוי ולאורה הופמן).

במקום השלישי זכו הסטודנטים רעות אטקוביץ, עדי לזרוביץ ועדן בר משה, שעבדו מול חברת Kidsafe על מעצור לברז אמבטיה למניעת כוויות בקרב ילדים (בהנחיית ד"ר מיכל קורן וחן בייקוביץ רייכר).

בראש העמוד: 2 הקבוצות הזוכות במקום הראשון