שיתוף פעולה בין המחלקה להנדסת חומרים פולימרים בשנקר וביה"ס לכימיה ב-Aristotle University of Thessaloniki

בביקור שנערך בבית הספר לכימיה, בפקולטה למדעים ב-Aristotle University of Thessaloniki, התארחו פרופ' חנה דודיוק – ראש תוכנית התואר השני בהנדסת חומרים פולימרים, ופרופ' שמואל קניגראש הרשות למחקר פיתוח ויצירה בשנקר, כאורחיו של פרופ' דימיטריוס ביקיאריס – ראש המחלקה לכימיה וטכנולוגיה של פולימרים ב-AUT.

במהלך הביקור סוכם על שיתוף פעולה לחילופי סטודנטים, מרצים ומחקרים משותפים במסגרת Horizon Europe.

Aristotle University of Thessaloniki היא האוניברסיטה הגדולה ביוון עם יותר מ-80 אלף סטודנטים ומונה 10 פקולטות המחולקות ל-40 בתי ספר ביניהם: תיאולוגיה, פילוסופיה, מדעים, הנדסה, אומנות וכו'.

את הביקור יזם פרופ' ביקיאריס (אשר פרסם מעל ל-500 מאמרים ו-30,000 ציטוטים) עימו נערכו מספר מפגשים בכנסים בינלאומיים שונים.

במהלך הביקור הוצגו הפקולטות והמחלקות בשנקר, מרכזי המחקר והיצירה ובמיוחד נושאי המחקר במחלקה להנדסת חומרים פולימרים. בפגישה הודגשו השילוב וההשלמה בין שתי המחלקות לקראת הגשת הצעות מחקר במסגרת מאגדים שונים ב- 2024 בתוכנית Horizon Europe.

פרופ' חנה דודיוק, פרופ' שמואל קניג, פרופ' דימיטריוס ביקיאריס וחברי המחלקה ב-AUT

בראש העמוד: Aristotle University of Thessaloniki (צילום: אתר האוניברסיטה)