שינוי הנוף האורבני: שנקר חוגגת 100 שנים לבית הספר "באוהאוס"

שינוי הנוף האורבני: שנקר חוגגת 100 שנים לבית הספר "באוהאוס"

שגרירות איטליה בישראל, בשיתוף מכללת שנקר, Politecnico di Milano ומרכז העיר הלבנה של "בית ליבלינג", חוגגים 100 שנים להיווסדות "באוהאוס" – בית הספר המפורסם לעיצוב ואדריכלות, שנוסד בוויימר שבגרמניה בשנת 1919, בפאנל אקדמי.

בית הספר, אשר אחז בחזון הוליסטי ובינלאומי, הכתיב מחדש את עקרונות האמנות והארכיטקטורה וזרע את הזרעים שהצמיחו את העיצוב התעשייתי.

מורשת הבאוהאוס נמצאת במבנים רבים ברחבי העיר הלבנה, ביצירות אמנות ועבודות עיצוב רבות של המאה העשרים, אך גם במובן הלא מוחשי, היא עדיין חולשת על הפילוסופיה וההוראה באוניברסיטאות, בגישתה הבינלאומית כלפי טכניקה, מלאכות יד, מדע ועיצוב.

האתגר העומד כיום בפני ישראל ואיטליה, הוא לשמר את המורשת הזו, לחזק אותה ולחיות את החלום של מייסדיה: האוטופיה של המודרניות האמיצה, היכולה להיות יותר צודקת ואסתטית יותר.

במהלך הפאנל (שיערך ב4.11.19 בשנקר), ישוחחו דמויות בולטות מעולם העיצוב על האתגרים שבשינוי הנוף המקומי, השפעת הבאוהאוס על האדריכלות המודרנית, זהות אורבנית שנבנית בעיר ועוד. הכניסה פתוחה לקהל הרחב, ללא צורך בהרשמה מראש.

ברכות ודברי פתיחה

יעל מוריה, דיקן הפקולטה לעיצוב על שם עזריאלי, בית ספר שנקר.

פביו רוג'ירלו, מנהל המכון האיטלקי לתרבות.

ירמי הופמן, מנהל מחלקת השימור בעיריית תל אביב יפו.

קריסטינה מזנטיני, Politecnico di Milano

האתגר התל אביבי: שינוי הנוף התרבותי, תוך שמירה על האיזון בין שימור לחדשנות.

פדריקו בוצ'י, Politecnico di Milano

בית ספר הבאוהאוס: ארכיטקטורה ועיצוב איטלקיים.

הילה אורן, The Tel Aviv Foundation

תל אביב, העיר הלבנה: זהות אורבנית ויצירת עיר.

ערן איזנהמר, בית ספר שנקר

שפת המתגוררים – תכניות לימוד בעיר הלבנה.

הפסקת קפה

אנדריאה קנציאני ואנדריאה אדאמי, Politecnico di Milano

התייחסות למורשת מודרנית: חינוך ותאוריה בסטודיו שימור העוסק בתחנות רכבת של המאה ה-20.

שרון גולן – ירון, מרכז העיר הלבנה

באוהאוס 2.0: על התפתחות סגנון האדריכלות המפואר והאתגרים העכשוויים של השימור