מייקרים לשם שינוי: המרקחה השישית והגדולה ביותר אי פעם יוצאת לדרך בסימן עשייה ואורבניות

חדשות ואירועים

מייקרים לשם שינוי: המרקחה השישית והגדולה ביותר אי פעם יוצאת לדרך בסימן עשייה ואורבניות

איך קשור תכנון עירוני ליזמות ולמה קראפט הוא ההמצאה הטכנולוגית החדשה? הפקולטות לעיצוב, אמנות והנדסה בשנקר חוברות יחד לשבוע מרקחה אשר מתקיים זו השנה השישית ברציפות. במסגרת הפרויקט שהינו ההאקתון רחב ההיקף והגדול ביותר שנערך אי פעם בישראל, יתקיימו השנה כ-45 סדנאות רב-תחומיות מרתקות, בהשתתפות למעלה מ-1200 סטודנטים משנים ב' וג' מכל המחלקות במכללה.

השנה מובילות את הפרויקט גלית גאון, אוצרת, מרצה וראש התכנית לאוצרות במחלקה ללימודי חוץ וד"ר גבריאלה דורפמן-פורמן מהמחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה. איתן פועל צוות מגוון הכולל נציגים מהסגל אקדמי, אגודת הסטודנטיות והסטודנטים, המזכירות האקדמית ו- Dots מועדון היזמות הסטודנטיאלי.

השותפות עם הסטודנטים הולכת השנה גם היא צעד גדול קדימה עם מעורבות חסרת תקדים של נציגים מאגודת הסטודנטים והסטודנטיות ו- Dots מועדון היזמות הסטודנטיאלי אשר היו מעורבים בצורה עמוקה בתכנון והכנות למרקחה ומשמשים כשותפים מלאים וחלק קריטי להצלחתה. 

מרקחה לשם שינוי שמה במרכז את העבודה השיתופית שבין תחומי הלימוד השנקריים – בין עיצוב להנדסה, בין ייזמות לקראפט, בין אמנות לתעשייה – במטרה לזרוע תחילתם של שיתופי פעולה מקצועיים-חברתיים למען ישראל טובה יותר. השנה ממשיך המהלך ליצירת חיבור משמעותי בין המחלקות השונות לעיצוב, הנדסה ואמנות בשנקר בשביל לממש את המהות של שנקר, כאקדמיה רב-תחומית המשלבת בין דיסציפלינות שונות ומתבוננת אל עתיד התעשייה הישראלית.

במסגרת המרקחה יתקיימו שיתופי פעולה ייחודיים עם 14 גופים חיצוניים בולטים בעלי אופי חברתי ועסקי אשר נרתמו לנושא וביניהם: Microsoft, עמותת לצאת מן הקופסא, הסטארט-אפ ,BOTS101 מרכז לבריאות הנפש נס ציונה, Sisense, ע.ת.א, המשקם ועוד. חברות אלה יאפשרו לסטודנטים להתנסות באתגרים שונים בחיים האמתיים מחוץ לקמפוס ולהבין כיצד רעיונות נהפכים למוצרים התורמים למגזר העסקי ולחברה הישראלית.

הסטודנטים התבקשו לבחור בקטגוריות השונות בהן היו רוצים להתמחות ואז חולקו לקבוצות המורכבות מסטודנטים מכל הפקולטות בערבובייה. בין הקטגוריות בהן יתמחו הסטודנטים בהנחיית מורים ומנחים הן:

  • Imagineering – הזדמנות להשתמש בכלים טכנולוגיים ועיצוביים ליצירת מציאות חדשה, עיצוב עולם דיגיטלי וחציית גבולות הדמיון. במהלך הסדנא יוזמנו הסטודנטים לחדד, לדייק ולפתח כלים אותם הם רוכשים בזמן הלימודים לצד פיתוח כלים חדשים שיאתגרו חברות סטארט אפ, מעבדות האצה ושותפי דרך מרתקים.
  • Social Making – הסטודנטים מוזמנים למסע של מחוייבות אנושית יוצאת דופן – הזדמנות להביט בעיניים של מי שצריך אותנו יותר מכל. הזדמנות לרתום את הידע , הניהולי, התכנוני, העיצובי, האמנותי, ההנדסי  – לטובת מטרות גדולות, חברות במצוקה, ילדים שרחוקים מהבית, קהילות שמחכות לניצוץ של יצירתיות כדי להפיח באפרוריות היום, התלהבות ותקווה.
  • Urban Making – הסדנאות בקטגוריה זו מיועדות לעכברי העיר, שמכירים כל פינה ויודעים איך היו רוצים שהיא תראה בעתיד. העיר על רכיביה המרתקים, מורכבויותיה הצבעוניות, הפסיפס האנושי המגוון ביותר – משמשים יחד שדה מרתק לתהליכי לימוד, מחקר, חשיבה מחודשת ויצירה משותפת. זו ההזדמנות של הסטודנטים לפעול יחד למען מקום טוב יותר. יצירה משותפת מתוך מחשבה על אנשים, על אהבות, על רצונות, אתגרים ותקוות שמלווים כל פרויקט ופרויקט.
  • Craft – לימוד, פיתוח שכלול ויצירה במרחב החומרי, התלת-ממדי תוך מתן מקום לביטוי אישי. בסדנאות אלה תערך הכרות עם חומרים חדשים, טכניקות שונות, התנסויות במלאכות בהקשרים תרבותיים ומקומיים ודרכים חדשות להעשיר את העולם היצירתי.
  • Tech & Design – הנגשת עולם האינטראקציה תוך שימוש בכלים הנדסיים ועיצוביים. כבני דור שחי ברשת, פועל בה, יוזם במסגרתה ומבין את כוחה העצום לצד הסכנות הטמונות בה, תהיה זו האפשרות של הסטודנטים לתת ביטוי לדמיון ויד חופשית ליצירתיות ולעיצוב בעזרת יישומים טכנולוגיים.
  • The Entrepreneurs – כל מה שקשור לעולם היזמות, החדשנות והביטוי בעולם בו אנו יוצרים תכנים ואת עצמנו כל יום מחדש. ההזדמנות להמציא את עצמנו מחדש, את האתגרים, המטרות, להתוות את הדרך בה אנו רוצים ובוחרים לפעול, במקום ללכת בתלם המוכר. בסדנאות יעסקו הסטודנטים בפיתוח יוזמה, את כושר הביטוי בכתב ובעל פה מול קהל, ישפרו את הגמישות המחשבתית וילמדו לנוע בקלות בין רעיונות, תוכניות, פרוגרמות ויזמות ניהולית.
בודק...