מועדון ידידי שנקר הצעירים – Shenkar Members Club– הוזמנו לסיור פרטי בתערוכה "אם עץ נופל ביער" בהשתתפות האוצרת ד״ר אירנה גורדון והאמן אביב גרינברג - בוגר בית הספר לאמנות רב-תחומית

מועדון ידידי שנקר הצעירים – Shenkar Members Club– הוזמנו לסיור פרטי בתערוכה "אם עץ נופל ביער" בהשתתפות האוצרת ד״ר אירנה גורדון והאמן אביב גרינברג – בוגר בית הספר לאמנות רב-תחומית

ביום ד' (26.10.22) התארחו חברי וחברות מועדון ידידי שנקר הצעירים – Shenkar Memebers Club – בתערוכה "אם עץ נופל יער" במוזיאון פתח תקווה לאמנות, בה משתתפים בוגרי חממת מפעל הפיס לאמנות, וביניהם אביב גרינברג – בוגר בהצטיינות של בית הספר לאמנות רב-תחומית בשנקר.

התערוכה ״אם עץ נופל ביער״, העוסקת ביחסי טבע-אדם-סביבה, מציגה יצירות האמנות שנוצרו בחממה בעבודה מול הטבע העירוני הסובב את המוזאון, מתמקדות בהשפעה שלנו, כיחידים וכחברה, על הסביבה הקרובה והרחוקה, בעצם ההגדרה של טבע ואדם, ובסיכויי התקיימותם ההדדית לאור המשברים המתרחבים ביניהם.

במהלך האירוע סיירו חברי וחברות המועדון בתערוכה ושמעו הרצאה מפי האמן, על פועלו בשנים האחרונות, מאז סיים את לימודיו בשנקר בשנת 2017.

אביב גרינברג, אמן רב תחומי, חי ויוצר בתל- אביב. לאחרונה, נבחר לרשימת הצעירים פורצי הדרך בישראל מתחת לגיל 30 של מגזין 'פורבס'.

אביב גרינברג

גרינברג עושה שימוש במוצרי תחזוקה פשוטים ויומיומיים. מוצרים שבדרך כלל נחבאים בארונות האחסון, אך בידיו של גרינברג הם הופכים לשפה צורנית המציגה אותם לראווה בקדמת הבמה.

באמצעותם גרינברג יוצר מיצבים רב-ממדיים הדנים בדרכים שונות בנושא הניקיון והפעולות לשמירתו. התמה של ניקיון מהדהדת היבטים אישיים מחייו וביניהם דפוס חזרתי שלו ושל סביבתו האישית לנסות לייפות את המציאות, להסתיר ולטאטא מתחת לשטיח. גרינברג רואה באותם הרגלים מלכודת ממכרת, סיזיפית ולא מתגמלת. בכך, יצירותיו מפארות ומקדשות לכאורה את אותה פעולת ניקיון, עשויה פלסטיק ונוזלים עשירי כימיקלים, אולם באותה עת מגחיכות אותה.

SMC הוקם כמסגרת למעורבות פעילה של שוחרי חדשנות, השכלה, הנדסה, טכנולוגיה, עיצוב, אמנות ותרבות המעוניינים בקשר הדוק עם שנקר על מגוון תכניותיה הייחודיות אשר מחברות קדמה, עיצוב וטכנולוגיה.

ידידי שנקר הצעירים ייהנו מתכניה ומפעילויותיה של שנקר כחלק משגרת חייהם, ויוזמנו לאירועים מיוחדים אשר נוצרו במיוחד עבורם במהלך השנה. הידידים יצטרפו לקהילת תומכי שנקר ברחבי העולם, ויהנו משותפות במעגלים בינלאומיים של שחר חדש לדור הבא.

צילום: שלומי מזרחי