מגזין השקמה: הצילום הבלתי נשכח של ליאור ז"ל

מגזין השקמה: הצילום הבלתי נשכח של ליאור ז"ל

'"

ליאור זיו ז"ל שירת כצלם ביחידת דובר צה"ל ונפל בקרב באפריל 2003 במהלך פעילות מבצעית ברפיח. ליאור התלווה לכוח גבעתי בפעילות מבצעית לאיתור וחיסול מנהרות, ומאז מותו בקרב מקדישה עצמה משפחתו להנצחת זיכרו וכישרונו בצילום. בתוך כך, הם חנכו בבית הספר שנקר סטודיו לצילום על שמו ומקיימים מדי שנה תחרות צילום לסטודנטים מבית הספר לאמנות רב-תחומית בשנקר, במסגרתה הם מעניקים מלגות לימודים.

rn

בכל שנה זוכה התערוכה להצלחה ולעניין רב ומאפשרת לגלות את הקולות הצעירים של עולם הצילום הישראלי ולהתרשם מהסטודנטים הלומדים בבית הספר של שנקר.

rn

rnrn

מבין אלפי תמונות צבאיות שהשאיר אחריו ליאור ז"ל, נבחרה תמונה אחת על ידי אוצר התערוכה ומרצה במחלקה, טל ניסים. את התמונה צילם ליאור במסגרת תרגיל סיום של חטיבת גבעתי ורואים בה את החיילים רצים לכיוון הוריהם, כשהשמיים עדיין צבעוניים מהעשן.

rnrn

בראש העמוד: ליאור זיו ז"ל, במהלך שירותו בדובר צה"ל (באדיבות המשפחה)

rn", #, #'