מאמר של חוקרים מבית הספר להנדסת תעשייה וניהול על מחשוב קוונטי פורסם בכתב העת Quantum Machine Intelligence

חלק ניכר ממחקר המחשוב הקוונטי העולמי נערך בהתבסס על מכניקת הקוונטים, שבה ניתן להשתמש עם מחשבים קוונטים, אשר תאפשר התפתחות משמעותית בתחום. עם זאת, תכנון אלגוריתם קוונטי דורש הבנה עמוקה של מכניקת הקוונטים והליכי הפיזיקה שאינם בהכרח מוכרים ומובנים לכל אחד.ת.

ד"ר מיכל קורן, מר אור פרץ וד"ר עודד קורן, חוקרים מבית הספר להנדסת תעשייה וניהול, פרסמו מחקר המציג "קופסה שחורה" קוונטית גנרית לחישוב אנטרופיה. החידוש העיקרי בשיטה זו הוא הנגישות גם למי שאין לו ידע מקדים במחשוב קוונטי. המאמר: "A quantum “black box” for entropy calculation", פורסם באחד מכתבי העת המובילים בתחום המחשוב הקוונטי, Quantum Machine Intelligence בהוצאת Springer Nature.

לקריאת המאמר המלא הקליקו כאן.