היוצרת שחושפת את הפצעים הפתוחים של עשרות נשים

היוצרת שחושפת את הפצעים הפתוחים של עשרות נשים

"בת חמש", "עוצמת עיניים", "מאז. מאות פעמים", "היד שנכנסת אליי לתחתונים" – המילים הקשות והכואבות הללו, לצד מילים רבות נוספות בעברית ובערבית, מרכיבות את עבודת הקיר של האלה אבו קישק, בוגרת בית הספר לאמנות רב-תחומית בשנקר, בתערוכה "מאות פעמים" שנפתחה בתחילת יולי במרכז לאמנות עכשווית CACR רמלה. המילים לקוחות מתמלילי שיחות שניהלה אבו קישק בשנים האחרונות עם נפגעות תקיפה מינית בתוך המשפחה.

בתעורכת הגמר בבית הספר לאמנות רב-תחומית 2018 (צילון: אור קפלן)

העיסוק שלה באלימות המינית והדרך הייחודית שבה היא מבטאת אותו משכו אליה תשומת לב בשדה האמנות. היא בת 24 בלבד, מלוד, לפני שנתיים היא סיימה תואר במחלקה לאמנות רב-תחומית בשנקר, ועתה לומדת לתואר השני באמנות בבצלאל. לנושא של אלימות מינית במשפחה היא הגיעה במקרה. "חברה סיפרה לי שהיא עברה תקיפה מינית במשפחה בילדותה", היא אומרת, "ולא יכולתי להשתחרר מזה. אז התחיל המסע שלי, שבמסגרתו קיימתי מפגשים שבועיים או חודשיים עם עשרות נשים ערביות ויהודיות שעברו את זה. ישבתי וכתבתי את הסיפורים שלהן במשך חמש-שש שנים, תוך כדי הלימודים בשנקר".

לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן!

בראש העמוד: צילום אור קפלן