אפרת גלבוע

חוקרת, מעצבת פנים המתמחה במבני ציבור ובהטמעת תהליכי תכנון דיגיטליים, חברת סגל, מרצה בכיר ומרכזת סדנאות דיגיטליות במחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה.

גלבוע היא בעלת תואר שני (MA) בתכנית הבינתחומית לאמנויות של אוניברסיטת תל-אביב, קודם לכן השלימה בהצטיינות יתירה תואר ראשון (B.Des) בחוג לעיצוב פנים במכללה למנהל. לאחרונה מונתה לחוקרת ראשית של המעבדה החדשה לחקר חוויית המרחב, שאף היתה שותפה להקמתה, במסגרתה מתקיימים מחקרים בנושא דיגום תנועה ממוחשב באמצעות מערכת Motion Capture. 

במהלך השנים עבדה גלבוע עם משרדי התכנון המובילים בארץ והעבירה סדנאות בינלאומיות מקצועיות, בהן: עיצוב תכשיטים פרמטרי בשנקר, בשיתוף הפוליטכניק של מילאנו (2012), ריהוט רחוב פרמטרי (איטליה, 2009) וסאונד ועיצוב פרמטרי (המבורג, 2008). 

בשנת 2003 הצטרפה למחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה בשנקר והחלה ללמד את מקצועות התיב"מ ועיצוב במדיה דיגיטלית. החל משנת 2012 היא מעבירה קורסים בנושא דיגום ארגונומי וסמינר מחקר לליווי פרויקט גמר של סטודנטים משנה ד'.

מסירותה להוראה האקדמית זיכתה אותה בשנת 2010 במקום הראשון בתחרות הבינלאומית למצוינות "Educator of the year" של בית התוכנה Bentley Systems, שנה לאחר מכן קיבלה את פרס מינה לורבר ליצירתיות וחדשנות בהוראה של שנקר.

גלבוע אצרה ועיצבה את התערוכה "הומאז' ללאונרדו דה-וינצ'י – מודלים דינאמיים כמתודולוגיות עיצוב", שהוצגה במהלך פסח 2011 במתחם התחנה בתל-אביב ובגלריה לורבר בשנקר, שנה לאחר מכן בגן המדע של מכון ויצמן ברחובות. התערוכה מבוססת על קורס אקדמי אותו הנחתה בשנקר, בשיתוף עם מיכל ברש, והיא זכתה להצלחה רבה בקרב הקהל הרחב.

בשנה"ל תשע"ד-תשע"ה שימשה גלבוע כמרכזת ומנחה אקדמית של קורסים שנתיים משלבי עשייה חברתית, כחלק מהתוכנית למעורבות אקדמיה בקהילה של הות"ת. הלימוד נעשה בשילוב מדיה דיגיטלית וייצור ממוחשב, תוך שיתוף פעולה ייחודי עם "קוים ומחשבות" – העמותה הישראלית להפרעות קשב ועם בית-הספר הבילויים ברמת-גן. 

בשנה"ל תשע"ו היתה גלבוע שותפה בצוות הניהול וההפקה של "שבוע מרקחה" הרביעי של שנקר. 

בודק...