2getthere למען חברה שווה יותר

חדשות ואירועים

2getthere למען חברה שווה יותר

מידי בוקר, יוצאים כשלושת אלפים סטודנטים ומאות מרצים בדרך לשנקר. באוטובוס, ברכבת, ברכב פרטי, ברגל או באופניים. הדרך, כך נדמה לנו, מובנת מאליה ואנחנו מתרעמים על עיכובים כמו פקקים, או איחור של הרכבת. אבל לצידנו, מתניידים אלפי אנשים מידי יום לעבודה או לבית הספר, לקניות או לבילוי – כשהם נעזרים באמצעים שונים – החל מכיסאות גלגלים, דרך כלבי נחייה ועד אמצעי שמע למיניהם, שזקוקים למידע מדויק אודות המקומות אליהם הם מתכוונים ללכת. האם יש שם מעלית ? שלטי הכוונה בברייל? דלפקי שרות מותאמים? מערכת אקוסטית?

בסדנא נערוך סקר דרכים אישי, שיבדוק את המובן מאליו לטובת האחר. את המידע נאסוף בפלטפורמה 2getthere. המטרה הראשונה עוסקת במודעות ומיפוי – איור, זיהוי ואבחון בעיות במרחב העירוני הרגיל, בקהילה שלנו בבית שבו אנחנו גרים. מטרה השנייה היא לייצר פידבק של משתפי הסדנא לשיפור 2getthere ״מפת נגישות דיגיטלית״, שתאפשר לאנשים עם מוגבלות לקבל מידע אודות מקומות נגישים עבורם ולהיות חלק מאיתנו.

תפסנו את אלי ריבלין, מנכ"ל חברת 2getthere, לשיחה לקראת הסדנא המסקרנת:

ספר לנו בקצרה אודות הסדנא

"הסדנא תעבוד על  פיתוח מערכת מידע על מקומות נגישים לאנשים עם מוגבלות וזקנים. כיום, יש לנו אב טיפוס ראשוני, ואנחנו רוצים להמשיך ולהתאים את המערכת לצרכי המשתמשים שלנו. הסדנא תכלול חלק חווייתי על 'מה זה להיות אדם עם מוגבלות?' ושימוש במערכת, דרך עבודה בשתי קבוצות עיקריות: עיצוב מונגש ופיתוח טכנולוגי". 

מה מייחד את הסדנא שלך במרקחה?

"אני חושב שמה שמייחד אותנו הוא שילוב של הבנת צרכי המשתמשים עם עיצוב המוצר ליכולות ומגבלות המשתמש, ביחד עם מעבר טכנולוגי משלב של אתר וובי לאפליקציה. דבר נוסף הוא ההשתתפות הפעילה בפיתוח כלי מידע משמעותי ביותר בחיי היום-יום של יותר מ 28% מהאוכלוסייה, כשסופו של דבר כל אחד מאתנו ישתמש בו".

כיצד תחום הנגישות תופס אותך ביום-יום?

"את ההשראה לסדנא אני לוקח ממיזם אישי שלי להקמת מפת נגישות של ישראל. הסיפור התחיל באירוע אישי, כאשר אמא של אישתי היתה חולה בטרשת נפוצה והיו לה כאבי שיניים. חיפשנו עבורה רופא שיניים נגיש ולא מצאנו. ביררתי אצל חברים והסתבר שאין מערכת מידע המרכזת נתונים על מקומות נגישים, והחלטתי להקים מערכת כזאת. ניהלתי במשך יותר מעשר שנים את הסניף המרכזי ב'בית הגלגלים' ונחשפתי לעולמם של האנשים עם מוגבלות. כיום, אני היזם והמנכ"ל של מפת הנגישות של ישראל".

בודק...