שש בשנקר: אורון כץ על התחומים החדשים של ייצור ביולוגי וחקלאות סלולרית

שש בשנקר: אורון כץ על התחומים החדשים של ייצור ביולוגי וחקלאות סלולרית

אנו מתייחסים, לרוב, להנדסת רקמות וביולוגיה התחדשתית בהקשר למחקרים ביולוגיים. למרות זאת, בעשור האחרון אנו עדים למגמת שינוי בתחום: התייחסות לנושאים אלה בהקשר של מוצרי צריכה, עיצוב ואמנות.

התחומים החדשים של ייצור ביולוגי וחקלאות סלולרית ינותחו, יובחנו, ייחקרו וידונו בתמות של עיצוב ספקולטיבי ופרקטיקות אמנותיות עכשוויות.

המרצה אורון כץ יספר על חווייתו האישית בשימוש בהנדסת רקמות לצרכים שאינם רפואיים, ישער מה מוביל ליישומים אלו, פיתוחם העתידי והאפליקציות האפשריות להם.

אורון קאס הוא המנהל והמייסד של (SymbioticA (Est. 2000 – המרכז למצוינות באמנויות ביולוגיות.

אמן, חוקר ומרצה. מייסד שותף בפרויקט Tissue Culture and Art Project.

שימש כעמית מחקר בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד, חוקר באוניברסיטת סטנפורד, פרופ' אורח באוניברסיטת אלטו ופרופ' ב-Royal Collage בלונדון.

עבודותיו הוצגו ונאספו על ידי מרכז פומפידו, MoMA, מוזיאון האמנות המורי, NGV, GoMA, המוזיאון הלאומי לאמנות של סין ועוד.

עבודותיו סוקרו בידי "הניו יורק טיימס" , "וושינגטון פוסט", מגזין TIME ועוד.

ההרצאה מתקיימת בשיתוף ובתמיכת האיגוד המקצועי של האמנים הפלסטיים בישראל.