משלחת מטעם שנקר חזרה מביקור משמעותי ב-UMass Lowell, Fabric Discovery Center

משלחת מטעם שנקר חזרה מביקור משמעותי ב-UMass Lowell, Fabric Discovery Center

'"

בחודש האחרון נערך ביקור של משלחת מטעם שנקר באוניברסיטת מסצ'וסטס בלוול ארה"ב, בעקבות פתיחה של מרכז חדש לחקר בדים בלוול, ובחינה של שיתופי פעולה סביב המחקר בטקסטיל ובחומרים בין שני המוסדות. מטעם שנקר השתתפו  סוזן פרניק- ראשת אגודת הידידים של שנקר בארה"ב, פרופ' שמואל קניג– דיקן הפקולטה להנדסה, פרופ' חנה דודיוק– ראשת המחלקה להנדסת פלסטיקה, אדר' איילת כרמון- מנהלת המרכז לחקר טקסטיל CIRTex בשנקר, הדס הימלשיין– מ"מ ראשת המחלקה לעיצוב טקסטיל וד"ר אליזבת אמיר– חוקרת במחלקה להנדסת פלסטיקה ובמרכז לחקר טקסטיל. מטעם לוול השתתפו פרופ' ג'ולי צ'אנג – סגנית הצ'נסלר למחקר ופיתוח, פרופ' ג'וסף הרטמן – דיקן הפקולטה להנדסה, פרופ' ג'ואי מיד – ראשת המרכז לננו-חומרים והמרכז לחקר הבדים ויותר מ-25 אנשי סגל בכירים ממחלקות הפלסטיקה, מדע המחשב, חשמל, בניין, ואומנות.

rnrn

מדינת מסצ'וסטס השקיעה לאחרונה כ-10 מיליון דולר במרכז החדש בלוול, עיר שהייתה בעברה מרכז היסטורי לייצור טקסטיל והפכה עם השנים (בדומה לשנקר) לאוניברסיטה בה לומדים כ- 18 אלף סטודנטים. לאחרונה, נעשים מאמצים לאומיים להחזיר את התעשייה, והמחקר התומך בה, בחזרה לארה"ב, ובמסגרת מאמץ זה הושקעו מיליונים רבים במתקני המחקר לתחום הטקסטיל באוניברסיטה ובמדינה. במקביל, גם בשנקר מתרחשת פריחה של תחום המחקר בטקסטיל אותו מוביל CIRTex המרכז ע"ש דיויד וברברה בלומנטל לחקר טקסטיל בישראל.

rnrn

מעמד הענקת אות הוקרה למשפחת פרניק, מימין לשמאל: סאלי וושברן- מנהלת פיתוח בכירה למחלקות ההנדסה, אונ' מסצ'וסטס לוול, פרופ' חנה דודיוק- ראשת המחלקה להנדסת פלסטיקה, שנקר, פרופ' ג'ואי מיד- ראשת המרכז לננו-חומרים והמרכז לחקר הבדים, אונ' מסצ'וסטס לוול, הגב' סוזן פרניק- ראשת אגודת הידידים של שנקר בארה"ב ונציגת משפחת פרניק, פרופ' שמואל קניג- דיקן הפקולטה להנדסה, שנקר.

rnrn

המפגש בלוול תחת הנושא "סדנת פרניק לבדי טקסטיל פונקציונליים" נערך לזכרם של דיוויד וברוס פרניק, שעמדו בראש חבר הנאמנים של שנקר ותרמו רבות לתשתיות ומחקרים בשנקר. בתחילת הכנס הוענק אות הוקרה לסוזן פרניק על תרומה רבת שנים של משפחת פרניק לשני המוסדות, ולתחום הטקסטיל בפרט. פרופ' צ'אנג סקרה את הקשרים הפוריים והנמשכים בין שנקר ולוול המהווים דוגמה לשיתוף פעולה אקדמי ברמה גבוהה. פרופ' קניג ברך את המשתתפים, סקר את שיתוף הפעולה בין שנקר ללוול מאז שנת 2000 שנתמך ע"י קרן פרניק והתווה את המטרה של יום העיון "להגדיר נושאים להמשך שיתוף פעולה בטקסטילים חכמים".

rnrn

לאחר מכן התקיימה סדרת מצגות מרתקת, שהציג כל מוסד על המחקר המתרחש אצלו בתחום, מחקר שמתאפיין ברב-תחומיות שלו עם ייצוג לעיצוב והנדסה מטעם שני המוסדות. מטעם שנקר הציגו איילת כרמון את הפעילות המשולבת בין הנדסה ועיצוב ב- CIRTex, דר' אליזבט אמיר סקרה את המחקרים שהיא מובילה בטיפולים פונקציונאליים על בדים ויישומם בתעשייה, הדס הימלשיין הציגה את הפעילות המחלקה לעיצוב טקסטיל עם דגש על פרוייקטים המשלבים עיצוב עם פונקציונליות הנדסית.

rnrn

בסוף המפגש נערכה סדנת חשיבה בהנחייתו של פרופ' ג'וסף הרטמן, בשולחנות עגולים, ונבחרו מספר תחומים מבטיחים להמשך מחקר משותף. בשלב הבא יוכנו תכניות מפורטות בהשתתפות אנשי הסגל והסטודנטים של שנקר ולוול. בפברואר 2019 מתוכנן ביקור של נציגי לוול בשנקר בתקווה להמשיך בארץ את סיעור המוחות הפורה שהתרחש בלוול ולגייס תמיכה נוספת למחקר שיקדם את תחום הטקסטיל בארץ ובעולם.

rn", #>", position: nil, created_at: "2017-12-13 07:05:25", updated_at: "2023-07-26 11:08:31", start_date: nil, end_date: nil, place: nil, longitude: nil, latitude: nil, event_type_id: nil, website_url: nil, phone_number: nil, email: nil, degree: 1, faculty_id: nil, external_link: nil, parent_id: nil, lft: 21091, rgt: 21092, depth: 0, use_parents_menu: false, short_title: "מחקר מהפכני בהנדסת פלסטיקה", tags: "תהילה נחום", "חנה דודיוק", "שמואל קניג", "UMassLowell", function: nil, mailto: false, new_tab: false, is_menu: false, is_banner: false, redirect: nil, header_image_title: nil>, #>", position: nil, created_at: "2017-12-13 07:05:25", updated_at: "2023-07-26 11:08:31", start_date: nil, end_date: nil, place: nil, longitude: nil, latitude: nil, event_type_id: nil, website_url: nil, phone_number: nil, email: nil, degree: 1, faculty_id: nil, external_link: nil, parent_id: nil, lft: 21091, rgt: 21092, depth: 0, use_parents_menu: false, short_title: "מחקר מהפכני בהנדסת פלסטיקה", tags: "תהילה נחום", "חנה דודיוק", "שמואל קניג", "UMassLowell", function: nil, mailto: false, new_tab: false, is_menu: false, is_banner: false, redirect: nil, header_image_title: nil>'