מעצבים ברשת: שנקר יוביל קורס מקוון ראשון מסוגו בשם "התיאוריה של העיצוב" (Design Theory)

לפני כשנה נבחר שנקר להיות אחד ממוסדות להשכלה גבוהה שיפתחו שיעור  מקוון, באנגלית, במסגרת הפרויקטים של ישראל דיגיטלית של המשרד לשוויון חברתי והמועצה להשכלה גבוהה (מל"ג).  הנושא שנבחר הוא "התיאוריה של העיצוב" (Design Theory). הקורס יועבר, באנגלית, על מערכת MOOC  הקרויה edX  שהוקמה כפרויקט משותף של המוסדות היוקרתייםM.I.T  ואוניברסיטת הרווארד.

הקורס פתוח לכולם: לתלמידי שנקר, לתלמידי מוסדות אחרים וכן לקהל הרחב – ללא תשלום. ככל היצעיי MOOC , זהו קורס מקוון והמערכת שהוא מופעל דרכה בנויה לקלוט בו זמנית אלפי משתתפים. הקורס מיועד לכל העוסקים בתחום או בתחומים סמוכים וגם לחובבי עיצוב שמעוניינים לקחת חלק בשיח הנוכחי אודות תיאוריות העיצוב, כפי שהן מוצגות בחוגים האקדמאים הבינלאומיים. הקורס יספק למשתתפיו הבנה מעמיקה בנושאים אלו וכן כלים אנליטיים להעמקת יתר.

מטרת הקורס היא לדון בנושאים חשובים וביניהם הקשר בין עיצוב לפילוסופיה, הגדרות אסתטיות של טעם ושיפוט בעיצוב ותפקידו במרחב החברתי והפוליטי. הקורס פותח בשילוב בין מחלקתי: לימודי תרבות, לימודי עיצוב, והנדסת תוכנה. המרצים המשתתפים מגיעים מתחומים מגוונים  מעולם האמנות והעיצוב. יוזמת הקורס היא ד"ר מיכל גל, הניהול וההפקה על ידי ד"ר לי ויינברג מלימודי תרבות ופרופ' עמנואל גרינגרד מהנדסת תוכנה. להם מצטרפים שני מרצים נוספים וששה אורחים – כולם מומחים בתחומם.

הקורס יושק ב 28 בנובמבר 2017 ויימשך 6 שבועות. להשתתפות בקורס לחצו כאן!

בראש העמוד: מתוך פרויקט הגמר של יהלי זיו, בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית מחזור 2017