מבוגרים – לקולגות: טקס הסיום החגיגי של בוגרי שנקר

מבוגרים – לקולגות: טקס הסיום החגיגי של בוגרי שנקר

כ-600 בוגרות ובוגרי מחזור תשע"ח, מפקולטות העיצוב וההנדסה, התאספו אמש (יום ג') לטקס חלוקת התעודות החגיגי, שנערך באודיטוריום סמולרש שבאוניברסיטת תל אביב, במעמד נשיאת בית הספר יולי תמיר, דיקני הפקולטה, ראשי המחלקות, וכמובן – החברים ובני המשפחה הקרובים.

"עבורי, יש שני אירועים מאוד מרגשים בכל שנה", פתחה תמיר בנאומה. "היום שבו אני פוגשת את התלמידים החדשים, שנכנסים בפעם הראשונה לשערי שנקר, ועולם קסום נפרש בפניהם. אני תמיד אומרת לתלמידי שנה א' שמצפה להם מסע ארוך, מרתק, לא בהכרח קל, אבל שבסופו – אני מקווה – הם ירכשו ידע, ערכים ואפשרות להמשיך לצמוח ולגדול".

"הפעם השנייה היא, כמובן, טקס הבוגרים", המשיכה. "יש משהו ברגעי הצמיחה והגדילה האלה, שעושים את התהליך החינוכי לדבר כל כך מרגש. אנחנו מלווים אתכם במשך ארבע שנים ומנסים לתת לכם את המיטב, כדי שתצאו לדרך עם הכלים שנדרשים מאדם צעיר במאה ה-21. אנחנו מאמינים שבתהליך הזה, כל אחד ואחת מכם רוכש יכולות, כלים, ביטחון וערכים, שיאפשרו לכולכם להצליח יחד. אנחנו נמשיך ללוות אתכם – כי אנחנו תמיד גאים בבוגרים שלנו".

פרופ' יולי תמיר (צילום: אחיקם בן משה)

בהמשך, דיברה פרופ' תמיר על העשייה הרבה של שנקר בשנה האחרונה, ממנה היו הבוגרים הטריים חלק בלתי נפרד, כשלאחריה עלו לנאום על הבמה גם דיקני הפקולטה – פרופ' שמואל קניג, דיקן הפקולטה להנדסה ע"ש פרניק, ופרופ' יעל מוריה, דיקנית הפקולטה לעיצוב ע"ש עזריאלי.

פרופ' קניג דיבר רבות השילוב המתפתח והמשמעותי של נשים בתעשיות ההנדסה: "…ברכות מיוחדות לקולגות בגלימות הכחולות, המהנדסים והמהנדסות שהצטרפו היום לשורות ההנדסה – 117 מהנדסות ו-184 מהנדסים. סך הכול – 301 מהנדסים ומהנדסות. מספר הנשים הולך ועולה מידי שנה, וכפי שאנחנו מאמינים בפקולטה להנדסה בשנקר- הטובות להנדסה. טקס חלוקת התעודות נקרא באנגלית ,'Commencement Ceremony' שלו שני פרושים: הראשון, 'יום ההסמכה', אך קיים לו גם פרוש נוסף – 'יום ההתחלה'. התחלה של חיים מקצועיים, התחלה של חיים מלאי תרומה לחברה לתעשייה ולכלכלה."

פרופ' שמואל קניג (צילום: אחיקם בן משה)

פרופ' מוריה המשיכה את דבריו באופן טבעי, וגם התייחסה להפיכתם של הבוגרים לקולגות, ועל שילובם בעולם העבודה המקצועי: "ערב טוב בוגרים יקרים וקולגות יקרות – והכוונה היא לבוגרים שהפכו בימים אלה לקולגות בתחומים השונים", פתחה בדבריה. " במשך ארבע השנים האחרונות הוכשרתם להיות נוכחים ולפעול במרחב העשייה העכשווית. הוכשרתם להפוך לבעלי מקצוע היברידיים ורב תחומיים. כתוצאה מכך – כיום אתם בוגרים שזוכים לשאול תמיד 'למה?' על כל אתגר ושאלה שניצבת בפניכם. בוגרים עם תפיסת עולם וחופש מרחשבה. אתם זוכרים מי אתם, מה אתם חושבים ומה דעתכם, ומהמקום הזה, מתבוננים ומקשיבים. נקודת המבט ותשומת הלב שלכם, היא אל מי שעבורו אנחנו יוצרים – שעבורו אנחנו פועלים."

פרופ' יעל מוריה (צילום: אחיקם בן משה)

כ-50 בוגרים קיבלו תעודות הצטיינות מהמחלקות השונות.

מהפקולטה להנדסה ע"ש פרניק קיבלו תעודות הצטיינות:

עוזיאל אלמוג, דן יואב, גלפנד תום, טבצניק שירן, לבני יפתח, סרוייה יואב, חיון עידן, שמואל עמית, אגם מאיה, פלט עדי, סנדובסקי שיר, למבז טל, ישרים אייל, מנטקה חלי, גרומט דנה, סמדג'ה מתן, בכר מור, גרייב דניאל, מוצרי עידן, כהן עומר, הוד ברק, איתן מוטי, גל עדוא, מיוסט עומרי, צ'זיק שירן, שיינבאום ליזי, שיינבאום מריה.

מהפקולטה לעיצוב ע"ש עזריאלי וביה"ס לאמנות רב-תחומית קיבלו תעודות הצטיינות:

מורן שרון, הרמתי חבצלת, לוין יעל, רגימוב ורוניקה, קפלן שירה, טל ירדן, שבס אביב, קובליו טל, בויטלר דנה, בן צור אימור, גלעתי שחר, גת קורל, צפוני אוסנת, מדם סי, שטרום אור, נשרי סיון, אתר חמוטל, שם טוב עמליה, הכטר שיר, שטיינברג עידו, אבריאלי אורטל, גולדברג קיריל, כהן רעות, הדר עמית, עבודי יוסי.