"ה מופע חסר?": תערוכה שנאצרה בידי סטודנטיות מהתכנית הבינלאומית לאוצרות בבית הספר ללימודי חוץ בשנקר תוצג במועדון "הבארבי"

התערוכה "ה מופע חסר? " שהוקמה במסגרת פרויקט גמר בתוכנית הבינלאומית לאוצרות ועיצוב בית הספר ללימודי חוץ והמשך בשנקר, ע"י האוצרות אריאלה מזרחי וטל בן סירא, מתעדת את הגעגוע למערכת "יחסי החשמל" המתקיימת בין האמן והקהל ברגע האמת  ועוסקת בחלל החסר של ההופעות החיות בזמן מגפת הקורונה.

תקופה זו הביאה למצב של חוסר וודאות, בידוד וחוסר יכולת של האמנים להופיע בפני הקהל, שאינו יכול לצאת מביתו ולקחת חלק באירועי תרבות.

לאורך תקופת הסגר שודרו הופעות חיות לצופים בטלוויזיה, ללא קהל באולפן, האיזון העדין והייחודי בן האמן לצופים נישבר וככל שחלף הזמן היה ברור שהמופע המצולם נותר ללא מערכת היחסים והחוויה הרוחנית הנעה בין המבצע לקהל ולהיפך.

איור: פלד

האוצרות פנו לאמנים אשר מועדון הבארבי מהווה להם בית וביקשו מהם לכתוב ולשרבט רשמי זיכרון וגעגוע להופעות חיות. לאלו צורפו צילומי הסטילס של הצלמת אורית פניני, שהקפיאה את האנרגיה בהופעות בבארבי לאורך שנים וצילמה קטעי וידאו אותם ערך רועי ריק במיוחד לתערוכה זו.

זוהי הצצה נדירה לרשמים ואיורים של מוסיקאים שאנו רגילים לראות על הבמה מופיעים ומלהיבים את הקהל כמו: אביב גדג', דודו טסה, יהודה פוליקר, יהלי סובול , יוני בלוך, עמיר לב, ערן צור, פלד, קובי אוז, רונה קינן, מתן כהן ,שאנן סטריט, תמיר מוסקט ועוד..

התערוכה תתקיים במועדון הבארבי, למשך כ 10 ימים בלבד. היא תוצג בשקט מופתי (שמהווה דיסוננס למועדון הכל כך חי ונושם מוזיקה) כדי להעצים את ההבנה שהופעת אמן נוכחת קהל מחויבת בחיינו כאוויר לנשימה ולוודא שהתרבות לא תמות והחיים יחזרו למסלולם בתרועות קהל ובמוסיקה המתרחשת בזמן אמת, חיה בועטת ונושמת.

בראש העמוד: איור של תמיר מוסקט