הרן כסלו: "תולה את החשיכה"

תערוכות

ציורו של הרן כסלו מתוך הסדרה "טבח בחדר האוכל". צבעי שמן על קנבס

הרן כסלו: "תולה את החשיכה" – תערוכת יחיד חדשה בגלריה זימא

תערוכתו החדשה של הרן כסלו, בוגר מצטיין בבית הספר לאמנות רב-תחומית בשנקר, יליד ותושב קיבוץ בארי, מציגה סדרת עבודות שנולדו מתוך ההתמודדות האישית והקולקטיבית עם אירועי ה-7 באוקטובר 2023, שבהם חווה הקיבוץ מתקפת טרור חסרת תקדים.  

כסלו, אשר היה בקיבוץ באותו יום ארור, יחד עם אשתו וילדיו. מציג בתערוכה את שעבר עליו, על משפחתו ועל חבריו לקיבוץ. הפחד, הייאוש ולבסוף גם התקווה. כסלו מצטט בציוריו הודעות ושיחות שנעשו באותו היום, עם חברים ובני משפחה ששרדו את הטבח הנורא וגם עם אלו שהשיחה נקטעה באיבה.  

Haran Kislev, Messages from Racheli, 2024, Oil on Wood, 15 x 15 cm

היצירות בתערוכה אינן רק עדות לחיים על גבול מתוח ומאיים אלא גם יוצרות דיאלוג אישי וקולקטיבי שמזמין את הצופה להתבונן, להרגיש ולחוות את המשמעות המורכבת של חיים במציאות בלתי אפשרית. הן מזכירות לנו את חשיבות האמנות כמקום לעיבוד, ריפוי וזיכרון, גם בתנאים הקשים ביותר. 

שם התערוכה "תולה את החשיכה" שאצר ירון הרמתי, נושא בתוכו משמעות כפולה ועמוקה. מצד אחד, המונח מתאר פעולה של תליית יצירות שמהדהדות את החשיכה הרגשית והחוויות הטראומטיות שעבר האמן, ומשקפות את האירועים הכואבים של ה-7 באוקטובר 2023. מצד שני, "תולה את החשיכה" רומז על רצון להניח את האפלה מאחור – להיפרד ממנה, כמו שמתאגרף תולה את כפפותיו בתום מאבק ארוך. הרעיון לשם התערוכה נולד מתוך פרשנות תמימה ומרגשת של בתו של האמן, שבמהלך שיחה על אחת היצירות אמרה: "הוורוד זה מסוק, וזה עננים ויש גם איש שתולה את החשיכה." דרך הציורים כסלו לא רק מציב את זכרון הכאב על הקירות, אלא גם מבקש ליצור נקודת מפנה, מקום של התמודדות, ריפוי ותקווה. 

אירוע הפתיחה: יום חמישי, 9.1.25, בשעה 20:00
נעילה: 14.2.25
שעות פתיחה: ימים א׳-ה׳ 10:00-17:00 יום ו׳ 9:30-15:00
אוצר: ירון הרמתי

בראש העמוד: ציורו של הרן כסלו מתוך הסדרה "טבח בחדר האוכל". צבעי שמן על קנבס

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר