בית-הספר להנדסת תעשייה וניהול

ראש בית-הספר: פרופ' אהוד מניפז
משך הלימודים לתואר בוגר הוא 4 שנים (
160 נקודות זכות)
בית-הספר מעניק תואר בוגר במדעים (Bachelor of Science (B.Sc ותואר מוסמך (M.Sc.) בהנדסת תעשיה וניהול - Master of Science

הנדסת תעשיה וניהול מתמקדת בתיכון, תכנון, תפעול וניהול של מערכות מורכבות, בארגוני שירות ומפעלי תעשייה, תוך שימוש מושכל במשאבי אנוש, ציוד, מידע, ידע וחומרים לייצור מוצר או מתן שירות. בתכניות הלימודים ניתן דגש על הפן הניהולי, כלכלי, שיווקי ואסטרטגי, כמו גם על ההיבטים הבינלאומיים של מערכות ניהוליות ותעשייתיות.

בית-הספר להנדסת תעשיה וניהול מכשיר מהנדסים בעלי מיומנות מקצועית גבוהה להשתלבות בתפקידי ניהול בכירים, תוך ניצול הידע והכלים שרכשו במהלך לימודיהם.

לרשות הסטודנטים בבית-הספר מעבדות מחשבים עדכניות המציעות תחומי התמחות ספציפיים, בהן מעבדת Big Data, המביאה לידי ביטוי את הטרנספורמציה הדיגיטלית בעסקים, ארגוני שירות ומפעלי תעשיה ברוח Industry 4.0. המעבדות מצויידות בתוכנות שימושיות, בהן תוכנת Arena לסימולציה, תוכנות לניהול תפעול מתקדם ERP ותוכנות CRM לניהול קשרי לקוחות. בנוסף, קיימת מעבדה לייצור משולב מחשב (CIM), המצוידת באמצעי ייצור ממוחשבים כמו רובוטים ומכונות CNC, מערכות שינוע ואחסון אוטומטי, מערכות ראיה ממוחשבות ועוד.

מדי שנה משתלבים בוגרי בית-הספר בתעשיות המובילות בשוק, בהן חברות היי-טק בינלאומיות, תעשיות המתכת, האלקטרוניקה, הכימיה והפלסטיקה, כמו גם בארגונים עסקיים כמו מוסדות בנקאות, רשתות שיווק ואופנה וארגוני בריאות.

בשנה"ל תשע"ה יצאה לדרך התכנית הייחודית לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול, שגובשה בשיתוף מנהלים בכירים בתעשייה העולמית. התכנית מציעה 2 מסלולי התמחות בניהול תעשייתי וניהול התפעול והותאמה לצרכים העדכניים והעתידיים בתחום. בית-הספר מקדם שיתופי פעולה בינלאומיים, בין השאר מארח פרופסורים ידועי שם מאוניברסיטאות מובילות, כגון Columbia University בארה"ב, ומקיים חילופי סטודנטים וביקורים במוסדות מובילים ברחבי העולם.