היקף התכנית, פירוט הקורסים וקבלת תעודה "יזמות ומנהיגות יצירתית"

סטודנט/ית מתבקש/ת להשלים בהצלחה 8 נ״ז (תכנית הבסיס) או 16 נ״ז (תכנית מלאה). צבירת נקודות הזכות על פני 2-3 שנות לימוד. כל סטודנט/ית יכול לבחור באופן עצמאי תמהיל קורסים מתוך היצע הקורסים לפי הרשימה מטה. תהליך בחירת תמהיל הקורסים הנכון יעשה אל מול המתאמת האקדמית ב- ACT Shenkar

הכרה של נקודות הזכות במסגרת התואר במודל פרטני מול המחלקה.

נקודות הזכות של לימודי יזמות ומנהיגות בשנקר מורכבת מ-8 נקודות זכות המוכרות לצבירה במסגרת תכנית הלימודים בשנקר, מתוך היצע הקורסים בשנקר.

8 נקודות זכות נוספות הינן מעבר לתכנית הלימודים הנדרשת לתואר. יש לפנות אלינו לבניית מודל אקרדיטציה פרטני מול המחלקה.

לימודי יזמות ומנהיגות יצירתית בשנקר. ההרשמה לקורסים פתוחה!

צבירת נ"ז מעבר לתכנית המחלקתית ללא עלות נוספת בשכר הלימוד.

בסיום התכנית המלאה (סה"כ 16 נ"ז), תוענק לסטודנט/ית תעודה התמחות ב"יזמות ומנהיגות יצירתית" ע"י מרכז היזמות של שנקר ואוניברסיטת תל-אביב.

תקצירי הקורסים בשנקר

מבוא לכלכלה יצירתית
מרצה: תמי ורשבסקי
הכלכלה היצירתית הינה כלכלה שבה החברות המובילות את המשק מטמיעות עיצוב ויצירתיות כמנוע צמיחה אסטרטגי בפעילות העסקית. בקורס נסקור מקרי מבחן ומפגשים עם חברות גלובאליות, ציבוריות ופרטיות וחברות סטארט-אפ בכלכלה היצירתית, וכן בהשקעה המאסיבית של מדינות לקידום הסקטור.

עיצוב אסטרטגי
מרצים: אייל לוין וצחי טולדו
עיצוב אסטרטגי הנה גישה מוכחת ליצירה של מוצרים, שירותים, חוויות ועסקים חדשניים באמצעות יישום של עקרונות חשיבה עיצובית. ההבנה של אנשים והמוטיבציות שלהם עומדים בלב העולם של עיצוב אסטרטגי. תובנות התנהגותיות ופסיכולוגיות לצד הבנה עסקית ולוגית, מאפשרים את הגדרת אזורי ההזדמנויות עבור עיצוב אסטרטגי. סטודנטים יפתחו יכולות חשיבה ועבודה מעולמות האסטרטגיה, יכולת גיבוש טיעון לוגי ועסקי התומך בחשיבה הקונספטואלית של פיתוח מוצר/שירות או חוויית לקוח. הקורס מבוסס על תפיסת עבודה הוליסטית המעצימה את ההתכנות העסקית של המיזמים. הקורס משלב חשיפה למקרי בוחן, וסדנאות להתנסות פעילה במתודולוגיות שיילמדו.

איך נראה העתיד? מחיזוי לפיתוח רעיון חזותי
מרצים: אסף חנוכה, עדי יופה
בעולם דינאמי בו המציאות משתנה במהירות, היכולת לחשוב על העתיד ולחזות את המגמות שישפיעו על המציאות בשנים הקרובות, היא הבסיס להצלחה של המחר. יזמות דורשת לא רק לעצב פיתוחים טכנולוגיים אלא להבין באופן אסטרטגי מה צופן העתיד הקרוב, איך העתיד ישפיע על חיינו ואלו הזדמנויות הוא מניח לפתחנו, וזאת בכדי שיוכלו ליזום ולעצב את המוצרים והשירותים של העתיד. הסטודנטים יתנסו בתהליכי זיהוי מגמות כבסיס לפיתוח רעיוני אסטרטגי. בשלב שני יפתחו סיפור חזותי עבור סצנה או התרחשות של המוצר/השירות/המיזם. פיתוח הרעיון על ציר זמן דרך סיפור עלילתי מסייע לניסוח הסיטואציה האנושית ודיוק של הרעיון והגדלת סיכויי הצלחתו.

Experience Design and Prototyping
מרצים: מיכל רינות ושחר גייגר
מוצרים ושירותים חדשים מעוצבים ומתוכננים תמיד עבור בני אדם. בקורס נשאל שאלות על המפגשים בין אנשים לטכנולוגיה, נלמד להכיר את השפה והכלים המשמשים בתחום, ונתרגל את השימוש בכלי אפיון, בדיקה ותיקוף של החוויות במסגרת פרויקטים קטנים.

Impact Entrepreneurship Lab
מרצות: תמר מני, ג'קי גורן, ורבקה סטנברג
מעבדת אימפקט יזמות היא קורס המשלב סטוד' לתואר ראשון משנקר ושני מאוניברסיטת ת"א, שנועד לתמוך בסטודנטים בפיתוח מיומנויות ומתודולוגיות - לניתוח נתונים, ולהקמת מודלים עסקיים בעלי השפעה ברת קיימא בכדי לעמוד באתגרים חברתיים.

• קבלה לקורס ע"י מכתב מוטיבציה ראיון אישי.

מודלים של אושר
מנחים: פרופ' יעל מוריה, אופיר ליברמן, תמי ורשבסקי
נושא שנתי רוחבי – Emotional Wellbeing בשיתוף Joy Venture. קורס יזמות טראנס מחלקתי המבקש ליצור פתרונות לבעיות במרחב הרגשי בן זמננו. במסגרת הקורס הסטודנטים יחשפו בין היתר למחקרים חדשים בחזית מדעי המוח המהווה את מרכז הבקרה על הרגשות, מצבי הרוח וההתנהגות שלנו, כל זאת במטרה להציע פתרונות טכנולוגיים ועיצוביים נגישים, קלים ומהנים לשימוש, שיש להם פוטנציאל לחולל מהפכה בחיי כולנו, לטובה.