פרופ' יעל מוריה תעמוד בראש המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה

המועצה האקדמית העליונה של שנקר בחרה בפרופ' יעל מוריה לעמוד בראש המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה בשנקר. תחליף בתפקיד את פרופ' שרגא קירשנר, שכיהן בתפקיד ב-12 השנים האחרונות, בהן הוביל את המחלקה להישגים מרשימים.

מוריה, המכהנת כיום כפרופ' חבר בפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים בטכניון, השלימה בהצטיינות לימודי תואר שני בארכיטקטורה ובינוי ערים בפוליטכניק של קטלוניה, ספרד, והיא בעלת תואר ראשון באדריכלות נוף מהטכניון.

ב-15 השנים האחרונות לימדה במוסדות המובילים בארץ, בהם האקדמיה לאמנויות "בצלאל", אוניברסיטת תל-אביב והאוניברסיטה הפתוחה, כמו גם באוניברסיטה של פירנצה. בתוך כך, היא מובילה יחד עם מעצב הנוף דוד סקלי את המשרד המשגשג "מוריה-סקלי: אדריכלות נוף".

חברי ועדת המינוי ציינו כי "בחירתה של פרופ' מוריה היא פועל יוצא של ניסיון עשיר במיוחד בפיתוח ובניהול פרויקטים סביבתיים בקנה מידה נרחב, כמו גם עיסוק מתמשך בנושאים אקדמיים וציבוריים".

פרופ' מוריה אמרה לאחר ההכרזה על מינויה כי החזון שיוביל אותה בתפקידה הוא "ההנחה שהעשייה העיצובית היא פועל יוצא של שאלות על תרבות החיים. כדי שהמעשה האדריכלי יהיה מודע באמת, נדרשת מחויבות לשאילת שאלות, לספק ולאי־נחת בתהליך היצירה. הצלחתה של המחלקה תימדד באופן שבו ינצלו בוגריה את הפרקטיקה של העיצוב לחשיפת המקום, הזמן ולהשפעה עליהם״.