ברכת שנה טובה מאת פרופ' אהוד מניפז

סטודנטיות וסטודנטים יקרים,

בשם הסגל האקדמי והאדמיניסטרטיבי של בית הספר להנדסת תעשיה וניהול בשנקר ובשמי, ברצוני לברך כל אחת ואחד מכם בשנה טובה וגמר חתימה טובה. כמו כן, לסטודנטים החדשים המתקבלים לבית הספר ולסטודנטים הממשיכים בלימודיהם בבית הספר בתואר ראשון ובתואר שני, ברצוני לאחל הצלחה בשנת הלימודים האקדמית תש"פ. השנה היא השנה השלישית לפעילות בית הספר להנדסת תעשיה וניהול בשנקר שחזונו הוא "להיות בית הספר המועדף להנדסת תעשיה וניהול אזורית וארצית". עם כאלף סטודנטים, בית הספר הוא אחד מהגדולים בתחום הנדסת תעשיה וניהול בארץ ומציע תכניות לימוד שהן ייחודיות, במספר היבטים, לעומת התכניות המוצעות במוסדות המובילים בתחום הנדסת תעשיה וניהול, כולל הטכניון-מכון טכנולוגי לישראל, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון. גם השנה אנו ממשיכים בקידום כל התכניות האקדמיות השונות בבית הספר.

קרי, התכנית הרגילה לתואר ראשון, תכנית קו"ל (המשלבת קריירה ולימודים) לתואר ראשון, תכנית נ"ר (נחיתה רכה, רישום סמסטר האביב), תכנית בל"ש, (בדרך לתואר שני-תכנית מכינה לתואר השני) והתכנית לתואר שני בהנדסת תעשיה וניהול.

יש לציין כי בחודש אפריל האחרון קיבלה תכנית התואר השני בהנדסת תעשיה וניהול בבית הספר הסמכה קבועה מטעם המועצה להשכלה גבוהה. ההסמכה הקבועה התקבלה לאחר שהמל"ג בדק ומצא כי התכנית האקדמית, הסגל האקדמי, והמנהיגות האקדמית ראויים להסמכה קבועה זו.

בית הספר ממשיך בפיתוח אקדמי אינטנסיבי, כולל פיתוח תכניות לימודים חדשות תוך דגש על מדעי הנתונים, מיחשוב קוונטי, בינה מלאכותית, למידת מכונה, Industry 4.0 , בהקשר לעולם התעסוקה העדכני תוך אימוץ גישות חדשות להכשרת מהנדסים ומנהלים במאה ה-21.

במהלך שנות הלימודים תשע"ח ותשע"ט ולקראת שנת הלימודים תש"פ  עמלנו רבות לקידום החזון של בית הספר. בפרט, תכניות הלימוד עוצבו ושונו, הסילבוסים שונו ונעשו מפורטים יותר מבחינת חומרי לימוד, מטלות, מטרות ומקראות הקורסים. נקבעו צוותי מרצים להרצאות בקורסים נבחרים, קורסי הבחירה הועשרו - כולל קורסים רב-תחומיים בנושאים הדיגיטליים, בעיצוב, חדשנות ויזמות. הסגל טוייב, מרצים ומתרגלים לא מתאימים עזבו. במקביל, אותרו, גויסו וקודמו מרצים טובים עם רקע תעשייתי ואקדמי נאות. הוקמה בימת הדיקן בה מתארחים מנהלים בכירים בתעשייה ועסקים. הוקמו גופי מנהל אקדמי כולל הנהלת בית ספר וועדת הוראה בית ספרית. עודכן התקנון אקדמי של בית הספר ומונה סגן דיקן. מונו ראשי התמחויות בבית הספר, כולל ניהול ועיצוב מערכות דיגיטליות ומדעי נתונים, ניהול ועיצוב מערכות תפעול ושירות ומסלול ייחודי, מסלול חדשנות ויזמות – מסלול ח"י. נוסדו ושולבו מיזמים לאומיים ובינלאומיים בתכניות הלימודים כגון: יזמים צעירים ישראל, פורום הדיקנים של הטכניון והאוניברסיטאות בישראל, פורום ראשי יחידות אקדמיות להנדסת תעשיה וניהול במכללות, שיתוף פעולה עם אגודת מהנדסי תעשיה וניהול, לשכת המהנדסים, ההאקתון הלאומי השנתי בהנדסת תעשיה וניהול, הכינוסים הלאומיים בהנדסת תעשיה וניהול, אירוח משלחת מסין, הכינוס לוויזואליזציה, הכינוס הבינלאומי לחדשנות והכינוס הבינלאומי של האגודה לחדשנות ולוגיסטיקה.

יש לציין כי בית הספר יזם הקמת ועדת היגוי אקדמית המורכבת מנציגי קהילת העסקים והתעשייה, אלקטרה, אינטל, יבמ, חברת נמלי ישראל ואגודת מהנדסי תעשיה וניהול בלשכת המהנדסים. ועדת ההיגוי מסייעת בבחינת תכניות הפיתוח האקדמי של בית הספר להנדסת תעשיה וניהול. בית הספר מעורב בפעילות מחקר ופעילות הוראה ברמה הבינלאומית. בפרט, נקבעו סיורים בינלאומיים כחלק מתכנית הלימודים האקדמית, כדבר שבשגרה. משלחת ייחודית של סטודנטים לתואר ראשון בהנדסת תעשיה וניהול יצאה גם בשנת הלימודים תשע"ט לסיור לימודי בהודו. חשיפה זו של סטודנטים, אף בשנה א', ייחודית לבית הספר בהנדסת תעשיה וניהול בשנקר. במקביל, בית הספר מארח מרצים מאוניברסיטאות מובילות בעולם, כגון פרופ' ווארן ג'ספר, עמית קרן פולברייט היוקרתית, ומקדם שת"פ עם מרצים ואירוח של משלחות סטודנטים מאוניברסיטאות מובילות בעולם. פעילות זו נעשית במקביל למחקרים בינלאומיים הנעשים על ידי חברי הסגל האקדמי בבית הספר בשיתוף עם עשרות אוניברסיטאות מובילות בעולם בנושאי טכנולוגיה מתקדמת, ניהול ועיצוב מערכות דיגיטליות, חדשנות, יזמות, שרשראות אספקה, מערכות שירות ותחרותיות. במקביל, בית הספר מתכנן ייזום מרכזי מחקר בנושאי טרנספורמציה דיגיטלית, מערכות בריאות מתקדמות ומערכות תחבורה משולבות.

בית הספר ער למחויבות של כל אחת ואחד מכם לפרנסה, למשפחה, לחברים ולמימוש עצמי. עם זאת, בין אם אתם רק מתחילים את לימודיכם בשנה א' ובין אם אתם סטודנטים בשנה ב', ג' או ד', או בתכנית לתואר שני, יש לזכור כי, כל עוד הנכם סטודנטים מן המניין, המחויבות שלכם היא, קודם כל, להעמיק בלימודים, להגיע להרצאות, להיוועץ בסגל האקדמי, להשתתף באירועים השונים בבית הספר, לשאוף לסיים הלימודים בהצלחה ולקבל התואר האקדמי של מהנדסת/מהנדס תעשיה וניהול.

המחויבות שלכם ללימודים האקדמיים הגיונית מבחינת תשומות הזמן ומבחינה כלכלית. להלן החישוב, המבוסס על הנחות מסוימות: שעות חייכם הן בין שבע מאות אלף לשמונה מאות אלף בממוצע. מתוכן, שעות הלימוד בתכנית להנדסת תעשיה וניהול בבית הספר להנדסת תעשיה וניהול בשנקר, כולל השעות המוקדשות לשיעורי בית, מהוות פחות מאחוז אחד משעות חייכם. שכר הלימוד לתואר ראשון ושני בהנדסת תעשיה וניהול, אם אתם לומדים בשנקר, או במוסד מתוקצב אחר, מהווה פחות מחצי אחוז מההכנסה הצפויה של כל אחת ואחד מכם.

מסקנה: ההשקעה בלימודים מניבה אלפי אחוזים של החזר כספי, בנוסף למימוש כישוריכם המקצועיים והאישיים. לבטח אין השקעה טובה יותר בזמן ובעלויות.

על כן, בפרוס השנה האקדמית תש"פ, החליטו כאמור, בינכם לבין עצמכם, להשקיע בלימודים, לספוג ידע מקצועי, להשתתף בהאקתון הלאומי ה-4 להנדסת תעשיה וניהול, לקחת חלק בסיורים הלימודיים והמשלחות לחו"ל, להירשם לכינוס הלאומי ה-22 להנדסת תעשיה וניהול, להשקיע בפרויקט ועבודות הגמר, ולהשתלב בעשייה אקדמית.

סטודנטיות וסטודנטים יקרים, אני גאה בכל אחת ואחד מכם ובמה שאתם מיצגים וגאה ומתברך בסגל אקדמי וניהולי מחויב ואנרגטי. אני מודה לנשיאת שנקר, פרופ' יולי תמיר, על היזמה לייסוד בית ספר חדשני ומוביל בתחומו בארץ, שכאמור נכנס לשנתו השלישית. מעל לכל, אני רואה בכל אחת ואחד מכם שותפים לקידום החזון להיות "בית הספר המועדף להנדסת תעשיה וניהול אזורית וארצית". בשם בית הספר, הסגל האקדמי הבכיר והזוטר, הסגל הניהולי ובשמי תרשו לי לאחל לכולם שנה אקדמית מוצלחת ומעשירה, שנה טובה וגמר חתימה טובה.

פרופ' אהוד מניפז

דיקן בית הספר להנדסת תעשיה וניהול