הסוף לירקות הרקובים במקרר? ד"ר יפתח ניר - חבר סגל המחלקה להנדסת פלסטיקה - פיתח אריזות פלסטיק חכמות לפירות וירקות

מדי יום מושמדים ברחבי העולם מיליוני טונות (!) של פירות וירקות טריים בשל הבשלה מוקדמת ו/או ריקבון. ד"ר יפתח ניר - חבר סגל המחלקה להנדסת פלסטיקה - פיתח אריזות פלסטיק חכמות לתוצרת טרייה, שיאריכו את אורך חיי המדף שלה באופן משמעותי ויחסכו בזבוז עצום בתעשייה החקלאית. 

לאחר הקטיף ממשיכים ירקות ופירות "לנשום" ובכדי לשמור על טריותם באחסון יש לאפשר להם "החלפת" גזים בהרכב המתאים. כשתנאים אלו אינם מבוקרים, הם יבשילו במהירות, ירקבו ולא יהיו ראויים למכירה ולאכילה.

לפני מספר שנים החל ד"ר ניר, המתמחה בלימוד וניתוח מנגנונים של חדירות גזים ואדים דרך אריזות, לשתף פעולה עם האגרונום ד"ר עדנאן סביחאת - מייסד ומנכ"ל חברת ZoePac - בפיתוח אריזות לפירות וירקות טריים. בכך הם שילבו בין הידע העשיר של ד"ר ניר בתכנון אריזות בעלות חדירות סלקטיבית לגזים ולאדים והרקע של ד"ר סביחאת בהבנת מנגנוני הנשימה של פירות וירקות.

לאחר ניסיונות רבים הצליחו החוקרים לפתח מספר סוגי יריעות פלסטיק רב-שכבתיות המכילות מרכיבים ייחודים המאפשרות חיי-מדף ארוכים משמעותית לפירות וירקות מול הפתרונות המצויים כיום בשוק. 

האריזות החדשניות, המהוות פריצת דרך למחקרים עתידיים, קיבלו אישור לפטנט והן נמכרות ברחבי העולם, בין היתר במצרים, ירדן, טורקיה, בריטניה ומרכז אמריקה. 

הארכה משמעותית באורך חיי המדף של פירות וירקות באמצעות אריזות חכמות (יח"צ)

ד"ר ניר, המרכז את מסלול ההתמחות באריזה ופלסטיקה ירוקה במחלקה להנדסת פלסטיקה, עוסק מזה שנים בלימוד וניתוח מנגנונים של חדירות גזים ואדים דרך אריזות.

במשך כעשור  ניהל את מחלקת המו"פ של חברת "פלסטופיל הזורע" ובתקופה זו שקד על פיתוח אריזות פלסטיק רב-שכבתיות גמישות לאחסון מוצרי מזון (בשר, דגים, גבינות וכו'), תרופות ומיכשור רפואי, ישומים חקלאיים ומיגון בפני חומרי לחימה כימיים. 

בראש העמוד: צילום של Jason Rosenberg, Flickr - ברישיון שיתופי

מתעניינים/ות בלימודים בשנקר?

התקשרו עכשיו למרכז המידע והרישום 1-800-55-1111, או השאירו פרטים ונחזור אליכם >>