ד"ר אמנון דקל נבחר לכהן כראש המחלקה להנדסת תוכנה

המועצה האקדמית העליונה של שנקר בחרה בד"ר אמנון דקל לעמוד בראש המחלקה להנדסת תוכנה בפקולטה להנדסה ע"ש פרניק.

דקל - יזם הייטק ותיק - קיבל על עצמו את התפקיד מתוך רצון לנתב את ניסיונו הניהולי והמחקרי להובלת מחלקה אקדמית שתעמוד בשורה הראשונה בתחום.

"סטיב ג'ובס - המייסד והמנכ"ל האגדי של אפל - הוכיח פעמים רבות שטכנולוגיה טובה איננה מספיקה בפני עצמה", אמר דקל והוסיף כי "הצרכנים של היום מצפים לקבל את מרכיב הקסם שהוא חווית משתמש מעולה.. בשנקר, בה מתקיים השילוב הייחודי בין הנדסה ועיצוב, מקנה לסטודנטים יתרון ביצירת הקסם הזה. והחזון שלנו הוא לחנך ולהכשיר את דור העתיד של המפתחים, היזמים והמובילים של תעשיית ההיטק הישראלית".

דקל הוא בעל תואר שלישי (Ph.D) במדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית בירושלים, קודם לכן השלים תואר שני בתקשורת ותקשוב מאוניברסיטת ניו יורק (NYU) ותואר ראשון ושני בפסיכולוגיה קוגניטיבית מאוניברסיטת בר אילן.

לצד עיסוקיו בתעשייה, חוקר דקל היבטים שונים של מחשוב נייד, הקשר בין אדם למחשב ומדיה דיגיטלית. בתוך כך, הוא מלמד באוניברסיטה העברית בירושלים, במחלקה לעיצוב תעשייתי באקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" וב-NYU, שם שימש כראש התכנית למדיה דיגיטלי.

את הקריירה שלו בתחומי ההיי-טק עשה כיזם ומנהל בכיר, תוך התמחות בחוויית המשתמש וניהול מוצר. בין היתר היה ממייסדי חברת Earthnoise inc (שהיתה מחלוצות תחום שיתוף שידורי הוידאו באינטרנט), ממייסדי חברת טריפליי, שהיתה חלוצה בתחום תקשורת בין טלפונים סלולריים ומחשבים אישיים וכיום פועלת בארה"ב, uהיזם והמנכ"ל של חברת vevent  שעסקה בפיתוח אפליקציות לאייפון. כיום משמש דקל כיועץ שותף בחברת lLogicalls ו- Wayto.

"מחקריי מתמקדים בנקודת ההשקה בין העולם הפיזיקלי ובין עולם המידע שקיים ברשתות הדיגיטליות", הוא מסביר. "בהקשר זה, הטלפון הנייד הפך לזירה תחרותית נרחבת וההזדמנויות הגלומות בו מאפשרות יצירה של מוצרי הדור הבא. עבודתי חוקרת את מערכת היחסים בין חוויותיו של המשתמש בטלפון הנייד וענן השירותים המוצע לו ובין אוסף של שירותים אפשריים תוך שימוש במערכות יוצאות דופן כמו אייפון, אנדרואיד ובקרוב גם Windows phone 7.

במהלך השנים זכה דקל בשורה של פרסים, בהם פרס המחקר של גוגל, שבו זכה בשנה שעברה על פיתוח של מערכת ניווט לסמרטפון, ופרס הפרויקט ההנדסאי הטוב ביותר של האוניברסיטה העברית ירושלים, עבור פיתוח מערכת ברייל ניידת לעיוורים. ב-1997 היה מועמד לפרס פוליצר על פיתוח אתר בנושא בוסניה עבור הניו יורק טיימס. עבור הפיתוח הזה זכה בפרס Design Destintion Award - של מגזין ID, ובנוסף זכה גם בפרס הצטיינות בעיצוב מידע עבור עיצוב אתר דיסקברי.

בנוסף זכה בפרס הצטיינות בעיצוב מידע על עיצוב אתר דיסקברי ובפרס ה Interactive Media Pioneer מאוניברסיטת NYU. במשך 3 השנים האחרונות זכו תלמידיו של דקל בפרסי האוניברסיטה העברית עבור פיתוחים מצטיינים, ובהם מערכת ברייל ניידת לעיוורים.