ד"ר דן לויטוס - בוגר המחלקה להנדסת פלסטיקה - יצטרף לסגל ויעסוק בפיתוח התשתית לביו-חומרים עבור מכשירים רפואיים

לאחר שהשלים לימודיו לתואר שלישי (Ph.D) באוניברסיטת Rutgers בניו-ג'רזי והתמחה במחקרים בתחומי הנדסה ביו-רפואית,  חוזר ד"ר דן לויטוס - בוגר תואר ראשון במחלקה - כחבר סגל ומרצה בכיר. יתמקד בפיתוח התשתית לביו-חומרים עבור מכשירים רפואיים והנדסת רקמות.

מחקרו של לויטוס - אותו ביצע תחת הנחייתו של ד"ר יואכים כהן מהמרכז לביו-חומרים - עסק בפיתוח חומרים פולימריים עבור נורו-פרוטזות, דרך הקטנה של תגובת המוח לגוף זר. כדי להשיג מטרה זו, הוא פיתח שתי מערכות  פולימריות באמצעות הנדסת רקמות: ראשית פותחו פולימרים מהירי התכלות  מבוססים על חומצה אמינית, המאפשרים החדרה של מכשירים אלקטרוניים מיקרוניים תוך מניפולציה של רקמת המוח והקטנת תגובת המוח להתפתחויות כרוניות. לאחר מכן, הומצאו אלקטרודות ביו-היברידיות המבוססות על תרכובות ננו-צינוריות פחמן ורב-סוכר, המופעלות באמצעות חלבונים על פני השטח.

המכשירים האלקטרוניים החדשניים שפיתח לויטוס בהשראה ביולוגית הובילו למספר פרסומים בכתבי-עת מדעיים מובילים בעולם, בהם "Biomaterials" ו-"Advanced Functional Materials", ואף הניבו מספר פטנטים רשומים.

לויטוס סיים הצטיינות תואר ראשון במחלקה להנדסת פלסטיקה בשנקר, לאחר מכן התמחה בתעשיית התוספים הפולימרים. שנתיים מאוחר יותר, היה הראשון לצאת לתכנית המשולבת לתואר שני עם אוניברסיטת UMass Loerll במסצ'וסטס, בסיומה עבד מספר שנים בתעשיית התוספים לפולימרים בישראל ובגרמניה.