כלכליסט: התערוכה החדשה של טליה סידי חושפת חיים פגיעים ורגישים

במשך תקופה לא ארוכה היתה טליה סידי אחת האמניות הצעירות המבטיחות שפעלו בסצנה המקומית, אבל בשנת 2006, אחרי פחות מעשור של פעילות, היא שמה קץ לחייה כשהיא בת 35 בלבד. במלאות עשר שנים למותה מוצגת בימים אלה בגלריית בית הספר לאמנות רב־תחומית שנקר "חיים פגיעים" - תערוכת יחיד של עבודותיה המוכיחה עד כמה היתה משמעותית בנוף האמנות המקומי אז, ואולי גם היום.

"זוהי לא רק תערוכת זיכרון, אלא גם אפשרות להציג את העבודות שלה בפני הסטודנטים במקום, בפני מי שאהב והכיר אותה וגם בפני מי שלא הכיר אותה", אומרת אוצרת התערוכה אירנה גורדון. גורדון לא הכירה את סידי בחייה, אך טוענת כי כל מי שכן הכיר אותה יודע לספר כי היתה אחת האמניות החכמות שפעלו פה. הקשר בין סידי לשנקר מתקיים זה כמה שנים, הודות לפרופ' לארי אברמסון, לשעבר ראש ביה"ס לאמנות רב-תחומית בשנקר, שהיה מורה של סידי בבצלאל, ואמה של סידי התורמת מדי שנה עבור מלגות לתלמידים מצטיינים בשנקר.

בתערוכה הנוכחית מוצגות כמה עשרות עבודות מתקופות שונות. "התערוכה מציגה את האופן שבו שילבה סידי מחוזות אקספרסיביים־נרטיביים לצד מחוזות פורמליסטיים, מכניים ותעשייתיים בעבודותיה", אומרת גורדון. "כך, למשל, ישנו חדר המוקדש לדיוקנאות העצמיים הרבים שציירה. אלו דיוקנאות המצוירים בשמן אבל הם מאוד רישומיים. הם מציגים את פניה אבל יש בהם קוטביות — מצד אחד הם בוטים ומצד שני כמעט ומתמוססים, הקווים הופכים להיות מאוד נוזליים ואקספרסיביים".

בראש העמוד: עבודה של טליה סידי, מתוך התערוכה (יח"צ)