הרצאה: ליאת סגל על שאלות קיומיות בעידן הביג דטא

22/1/19 18:00 - 19:00 אולם סוזן גל, בניין פרניק // אנה פרנק 12, רמת-גן

ליאת סגל, אמנית מדיה המשלבת אמנות וטכנולוגיה, מגיעה להרצות בסדרת "שש בשנקר" של היחידה להיסטוריה ופילוסופיה של האמנות, העיצוב והטכנולוגיה, שם תחקור שאלות קיומיות על ידי הגשמת מידע בחומר: המידע הדיגיטלי, מעגלים חשמליים, תוכנה ומנגנונים מכאנים, כולם משמשים כמדיום לשיקוף מחשבות העוסקות באינטימיות מול ניכור, פרטיות מול חשיפת יתר, זהות, רצון חופשי, זכרון ומקוריות.

סגל, המגיעה משדה מדעי המחשב והביולוגיה, רותמת בעבודותיה טכנולוגיות ומידע כחומר גלם, ומשתמשת בהם לבניית מכונות ומייצבים הקושרים בין העולם הפיזי לבין עולמות וירטואלים. ליאת בעלת תואר שני בביואינפואמטיקה והתכנית הבין-תחומית על שם עדי לאוטמן מאוניברסיטת תל אביב, ותואר שני במדעי המידע מאוניברסיטת Minerva בסן פרנסיסקו. עבדה כחוקרת במעבדות החדשנות של מייקרוסופט ולימדה באקדמיה לאמנות ועיצוב - בצלאל, באוניברסיטה העברית ובמכון הטכנולוגי בחולון.

עבודותיה האחרונות הוצגו במוזיאונים ובפסטיבילים ברחבי הארץ, בבונדסקונסטהלה בבון, במוזיאון לאמנות שימושית בפרנקפורט, במוזיאון ההסטוריה היהודית האמריקאית בפילדלפיה, מוזיאון קלוז' לאמנות, פסטיבל האור באמסטרדם ועוד.