אמנות בשדה המורחב: חן שיינברג מגיע לדבר על עבודותיו

18/6/18 12:30 - 13:30 אודיטוריום, בנין עלית // ז'בוטינסקי 8, רמת-גן

בית הספר לאמנות רב-תחומית שמח לארח במסגרת סדרת ההרצאות "אמנות בשדה המורחב" את חן שיינברג, אמן ומרצה בביה"ס. שיינברג ידבר על עבודותיו כאמן וידאו, קולנוען ואוצר קולנוע ניסיוני רב פעלים.

חן שינברג, יליד 1972, הוא אמן וידאו וצילום, קולנוען, בוגר תואר שני בחוג לקולנוע באוניברסיטת ת"א, אוצר של קולנוע ניסיוני ומרצה בבית ספר לאמנות רב תחומית בשנקר. עבודות הוידאו שלו וסרטיו הניסיוניים הוצגו בתערוכות יחיד וקבוצתיות בארץ ובעולם, בין היתר במוזיאון הרצליה לאמנות, מוזיאון חיפה לאמנות, גלריה מנשר, המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית, גלריית וויטצ'אפל בלונדון, מוזיאון הקולנוע של אוסטריה ובפסטיבלי קולנוע בינלאומיים רבים ברחבי העולם ביניהם פסטיבל אוברהאוזן. בנוסף לכך, עבודותיו נמצאות באוסף מוזיאון חיפה.

שינברג אצר רטרוספקטיבות של הקולנוענים האוונגרדיים סטן ברקהאג' והוליס פרמפטון, רטרוספקטיבה לקולנוען הישראלי הניסיוני הראשון - דוד גרינברג, ואת סדרות OFF של המרכז לאמנות עכשווית שהוצגו בסינמטקים של ת"א וירושלים ועסקו בקשר שבין הקולנוע האוונגרדי והקולנוע ההוליוודי. סרטיו הדוקומנטריים (ביניהם "נושאי המגבעת – שמיים שרוטים של גלויה") הוקרנו בסינמטקים ובערוצי הטלוויזיה השונים. כמו כן, הוא זכה פעמיים בפרס המרצה המצטיין בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת ת"א בשנים 2011 ו-2012.