אמנות בשדה המורחב: ד"ר עירן דורפמן יתארח במחלקה לאמנות רב-תחומית וירצה על התערוכה שאצר "1980: הסצנה הראשיתית"

7/1/16 12:30 - 13:30 בנין עלית: ז'בוטינסקי 8, רמת-גן

שלושה אמנים ישראלים, שנת לידה אחת ודימיון חוצה גבולות עומדים במוקד התערוכה "1980: הסצינה הראשיתית", המוצגת בימים אלו בגלריה לאמנות ע"ש גניה שרייבר באוניברסיטת תל-אביב. במסגרת סדרת ההרצאות "אמנות בשדה המורחב", יתארח במחלקה לאמנות רב-תחומית אוצר התערוכה, ד"ר עירן דורפמן, ויספר על תהליך העבודה על הפרויקט הייחודי ועל מקורות ההשראה שהובילו אליו.

במסגרת התערוכה הקבוצתית התבקשו שלושה אמנים צעירים - אסף גרובר, עידו מיכאלי ואלהם רוקני - ליצור עבודות המתייחסות לשנת הלידה המשותפת שלהם (1980) באופן ישיר או עקיף. בהשראת המושג הפרוידיאני "הפעלה בדיעבד", הם יצרו שחזור אמנותי של "הסצינה הראשיתית", שאינה נחווית בזמן אמת וניתנת להבנה רק בראייה לאחור.

ד"ר עירן דורפמן הוא מרצה בכיר בחוג לספרות של אוניברסיטת תל-אביב וראש תכנית המצטיינים בפקולטה למדעי הרוח והאמנויות. הוא עוסק בפילוסופיה ותיאוריה ולאחרונה אצר בגלריה האוניברסיטאית את התערוכה "1980: הסצנה הראשיתית", שתוצג עד סוף ינואר 2016.

בראש העמוד: עבודה של אלהם רוקני, מתוך התערוכה "1980: הסצנה הראשיתית"