שש בשנקר: ליאור זלמנסון ומיה אופיר מגנט בהרצאה אינטרקטיבית על מאחורי הקלעים של פייסבוק

19/3/19 18:00 - 20:00 אולם סוזן גל, בניין פרניק // אנה פרנק 12, רמת-גן

כאשר אנחנו נתקלים ברשת החברתית בתוכן פוגעני או מטריד, אנחנו לוחצים על כפתור "דווח". אבל מה קורה לתוכן הזה אחר כך? ומי מחליט על זה? אנחנו מזמינים אתכם להרצגה אינטראקטיבית (Lecture Performance) המבוססת על מצגות ההדרכה הרשמיות של פייסבוק שהודלפו לעיתון ה-Guardian בשנת 2017. המופע חושף את מאחורי הקלעים של הרשת החברתית הגדולה בעולם ומאפשר לקהל להשתתף ולבצע בחירות מוסריות בהתאם לרוח החברה וכראוי לעובדים מן המניין.

על היוצרים:

ליאור זלמנסון – אמן, אוצר, וחוקר אינטרנט. ליאור זלמנסון ייסד את פסטיבל פרינט סקרין לאמנות ותרבות דיגיטלית במדיטק חולון ומשמש כמנהלו האמנותי מאז שנת 2011 .ליאור הינו חבר סגל בחוג לניהול וידע באוניברסיטת חיפה המתמקד בהתנהגות וירטואלית ובמפגש בין אנשים וטכנולוגיה. בעבר שימש חוקר ומרצה באוניברסיטת NYU וחוקר אורח במעבדת המדיה הדיגיטלית של מוזיאון המטרופוליטן.  המחזה הראשון שכתב "אינגעלע" (2009), זכה בפרס ההצגה הטובה ביותר בפסטיבל 2 Act בחיפה בשנת2009  וכן זכה לגרסא מקומית בבלגרד, סרביה. המחזה השני "לבדנו, ביחד" (2015) הוצג בתיאטרון צוותא וחלק ממנו התפרסם בספר-  105 five minutes plays for study and performance. ליאור שימש תסריטאי בסרטים אשר הוצגו בפסטיבלים ברחבי העולם  (קאן 2016 ,טרייבקה 2016) ואמן ניו מדיה אשר עבודותיו הוצגו בין היתר במעבדת האמנות והטכנולוגיה של מוזיאון לוס אנגל'ס לאמנות, מוזיאון ישראל, בית הנסן, סדנאות האמנים תל אביב ועוד.

מיה אופיר מגנט – במאית תאטרון ופרפומרית. בוגרת המסלול לבימוי במכללת סמינר הקיבוצים ובעלת תואר שני מהחוג לתאטרון במסלול שחקן יוצר חוקר ומסלול חקר הביצוע באוניברסיטת תל אביב. מיה יוצרת מופעים דיגיטלים המשלבים בין מופע חי וטכנולוגיה. היא עוסקת בעיקר בנושאים של אינטימיות דיגיטלית, נשים וטכנולוגיה ומופע אינטראקטיבי. היא הציגה בעבר בפסטיבל תמונע, פסטיבל Fomo בתאטרון הבית, פסטיבל פרינט סקרין לתרבות דיגיטלית ועוד. מיה מרצה בנושא מופע דיגיטלי ומיניות וטכנולוגיה בארץ ובעולם. היא הוזמנה לבצלאל, אוניברסיטת תל אביב, פסטיבל Re:publica   לתרבות דיגיטלית בברלין, הביאנלה של התמונה הנעה בפרנקפוקט ופסטיבל Lyst למערכות יחסים, אהבה ומיניות במשחקי מחשב בדנמרק.