שש בשנקר: ד"ר דניאל מישורי על "יציבות", והקשר גוף תודעה וסביבה

4/12/18 18:00 - 20:00 אולם סוזן גל, בניין פרניק // אנה פרנק 12, רמת-גן

ישנן מספר רב לטעויות רווחות בתרבות, שאינן נידונות באופן מספק באקדמיה וברפואה כגון הישיבה בכיסאות, עשיית הצרכים בבתי כיסא (במקום בכריעה), או הליכה בנעלי עקב. המשבר האקולוגי מתפקד גם כהוא דוגמה לסוגיות בהן התרבות שלנו לא מסוגלת לטפל ביעילות, והעובדה שהאקדמיה אינה עומדת בחזית המאבק למען שפיות אקולוגית מלמדת לא מעט גם על האקדמיה ועל המדע.

שש בשנקר, הקולקוויום של היחידה להיסטוריה ופילוסופיה של האמנות, העיצוב והטכנולוגיה, שמח לארח השבוע את ד״ר דניאל מישורי להרצאה העוסקת ביחסים של גוף, מקום, תודעה וסביבה, והאופנים שבהם קשר זה מופיע במדע, בתרבות וברפואה הנוכחיים. הטענה הבסיסית היא שנפלו טעויות במדע, באקדמיה וברפואה בנוגע לפרמטרים בסיסיים של הבנת קשר זה, בסיבות לטעויות ולאי הבנות בתחום, ולקושי התרבותי להיחלץ מטעויות.

ד"ר דניאל מישורי הוא מרצה בכיר לאתיקה סביבתית בחוג ללימודי הסביבה, בביה"ס לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר, הפקולטה למדעים מדויקים, אוניברסיטת תל אביב.  ד"ר מישורי הוא גם מומחה באמנויות לחימה, תנועה ויוגה, ומעביר שיעור במסגרת השיטה שפיתח (יציבות), במרכז הספורט באוניברסיטת תל אביב.

לתיאור הספר "יציבות" לחצו כאן לדף "יציבות" בפייסבוק

אל תחמיצו: לעמוד האירוע בפייסבוק לחצו כאן!