הנדסת חומרים פולימרים

ברוכים הבאים להמחלקה להנדסת חומרים פולימרים

התעשיות בישראל ובעולם המבוססות על החומרים פולימרים ועל טכנולוגיות הפלסטיקה והגומי, מהוות תשתית לתעשייה המודרנית המתקדמת ביותר, ומצויות באופן מתמיד בתנופת פיתוח.

בישראל מגוון גדול של תעשיות המפתחות חומרים וטכנולוגיות בתחום, כשפעילותן הייצורית-מסחרית מגלגלת מחזור של מעל 10 מיליארד דולר בשנה, מהם 60% מיועדים לייצוא.

בנוסף לאלו זורמות הכנסות של עשרות מיליארדי דולרים נוספים בעורקי תעשיות-העל המודרניות בישראל, המשלבות חומרים פולימרים במוצרים ובטכנולוגיות שלהן.

המשך התפתחותו של ענף עתיר טכנולוגיה זה, מותנה בכוח אדם אקדמי ברמה גבוהה, ולשם כך הוקמה לפני 28 שנים המחלקה להנדסת חומרים פולימרים, שהיא היחידה בישראל המכשירה מהנדסי חומרים פולימרים לתואר ראשון (B.Sc.) ולתואר שני מחקרי (M.Sc.).

חברי/ות הסגל הבכיר של המחלקה הם/ן מדענים/יות מובילים/ות מתחום החומרים הפולימרים, אשר קיבלו את הכשרתם/ן במוסדות מחקר החשובים בענף בארץ ובעולם וצברו ניסיון תעשייתי רב, כשרובם/ן משמשים כמובילי/ות מחקר ויועצים/ות בפרויקטי מחקר מתקדמים וחדשניים, הן בישראל והן עם גופים מחקריים ותעשייתיים במדינות שונות ברחבי העולם.

ככלל, מיועדים/ות בוגרי/ות המחלקה לשמש כמפתחים/ות, מתכננים/ות ומנהלים/ות בתעשיות מגוונות, בהן: תעופה, מיקרו-אלקטרוניקה, רפואה, תעשיות ביטחוניות, ננו-טכנולוגיה, חקלאות, ציפויים ודבקים ומוצרי DIY. בתוך כך, יש לציין כי פיתוח ושימוש של חומרים פולימרים קיים באופן ניכר גם בתעשיות האריזה, הבניין, המכוניות, הרפואה, מוצרי הצריכה ותעשיות-העל עתירות הידע.

מזה קרוב ל- 30 שנים מצויה המחלקה בתנופה מתמדת, הן מבחינת איכות הסגל האקדמי, והן מבחינת התשתית המחקרית ומעבדות ההוראה והמחקר החדשניות.

המחלקה הוקמה ביוזמת התאחדות התעשיינים, כמנוף להכשרת כוח אדם לתעשייה וכמוקד למחקר ולפיתוח מתקדמים לתעשיות עתירות הטכנולוגיה, ואשר על כן היא שומרת על קשרים הדוקים ומתמשכים עם התעשייה המובילה בישראל.

בנוסף, במרכז לחקר פולימרים ע"ש יוסף סגול ז"ל נערכים פרויקטי מחקר במימון חיצוני, כמו גם פרויקטי הגמר של הסטודנטים/יות בשנה ד', ופרויקטי מחקר 'התזה' של מתמחי/ות התואר השני. כמו כן, מקיימת המחלקה קשרים מיוחדים עם אוניברסיטאות בארה"ב, להשתלמות סטודנטים/יות לתואר דוקטור (Ph.D) ולחילופי אנשי סגל:

  • אוניברסיטת UMass Lowell  במסצ'וסטס: לימודי דוקטורט בהנדסת חומרים פולימרים בהנחיה משותפת של אנשי הסגל בשני המוסדות. הקורסים העיוניים נלמדים ב-UMass Lowell ועבודת המחקר מתבצעת במעבדות של המחלקה להנדסת חומרים פולימרים בשנקר. עד כה השלימו במסלול זה לדוקטורט (Ph.D) ולתואר שני (M.Sc), שניים עשר בוגרים/ות של המחלקה. חשוב לציין בהקשר זה את התמיכה הנדיבה של משפחת פרניק, התעשייה הישראלית ומרכז הפלסטיקה והגומי לישראל, המעניקים את המלגות והמימון ללימודים והמחקר שבתכנית ייחודית זו.
  • קשרים דומים מתקיימים עם המחלקה למדע הפולימרים ב- אוניברסיטת Akron באוהיו, ועם הפקולטה למדעי החומרים  שבאוניברסיטת Penn State בפנסילבניה.
בודק...