בית הספר להנדסת תעשייה וניהול

ברוכים הבאים לבית-הספר להנדסת תעשייה וניהול

כידוע, תחום הנדסת תעשיה וניהול עוסק ביזום, תיכון, תכנון, ארגון, תפעול וניטור מערכות מורכבות בארגונים עסקיים, טכנולוגיים ותעשיתיים ומבוקש ביותר בין כל תחומי ההנדסה השונים. מיום הקמתו, בית הספר להנדסת תעשיה וניהול בשנקר חרט על דגלו את החזון הבא: "להיות בית הספר להנדסת תעשיה וניהול המועדף אזורית וארצית."

בית הספר, מהגדולים בין היחידות האקדמיות להנדסת תעשיה וניהול בארץ, מוביל בהוראה, במחקר, ובמעורבות בקהילה המקצועית והאזרחית בארץ ובעולם.

בית הספר להנדסת תעשיה וניהול בשנקר מציע תכניות לתואר ראשון ושני בהנדסת תעשיה וניהול בהן ניתן דגש לטכנולוגיות מתקדמות כולל בינה מלאכותית, למידת מכונה, למידה עמוקה, נתוני עתק, לצד גישות ניהול פורצות דרך כולל חדשנות, יזמות, ניהול מוצר, אסטרטגיה עיסקית, ניהול עיצוב ואפנה, קמעונאות וקיימות. יש לציין כי בבית הספר מתקיימת, לצד התכנית הרגילה, גם תכנית לאנשים עובדים (תכנית קו"ל-שילוב קריירה ולימודים) וכן קיימת אפשרות לרישום וקבלה ללימודים לתואר ראשון פעמיים בשנה, כולל רישום לסמסטר האביב (תכנית נ"ר-נחיתה רכה).

בית הספר מוביל פעילויות לאומיות בתחום הנדסת תעשיה וניהול כולל ההאקתון הלאומי מיסודה של קרן עירא הנערך כל שנה בערב פסח ובארגון הכינוסים הלאומיים, המשלבים אקדמיה ותעשייה, בתחום הנדסת תעשיה וניהול.

בית הספר מעורב בקהילה המקצועית והעסקית וכן בקהילה האזרחית ומעניק מנהיגות למיזמים במגזר, לדוגמא במיזם נשים בג'אסר א זרקא. בית הספר מציע סמינר בחדשנות ויזמות במסגרת תכנית יזמים צעירים ישראל, בה סטודנטיות וסטודנטים חונכים צוותי תלמידות ותלמידים בפעילות שנתית של יזמות עסקית, טכנולוגית וחברתית ממטולה ועד אילת.

לבית הספר ועדת היגוי בה חברים אנשי אקדמיה ואנשי תעשיה בכירים. מידי שנה בודקת הנהלת בית הספר את תכנית הלימודים ומקפידה לעדכן אותה בהתאם לצרכי המשק והכלכלה. לצד הלמודים האקדמיים בית הספר מציע תכניות הכשרה בתעשייה, STEP, לצורך התנסות מעשית, יוזם משלחות אקדמיות לחו"ל, מקדם לימודים בשפה האנגלית, מקדם ומאפשר שיתופי פעולה עם יחידות אקדמיות להנדסה ועיצוב בתוך שנקר. באופן זה אנו מבטיחים כי בוגרי כל מחזור יוכלו להתמודד בהצלחה עם  האתגרים הדינמיים של המקצוע, על היבטיו השונים.

בבית הספר להנדסת תעשיה וניהול מתקיימת כבר עשר (10) שנים תכנית לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול. התוכנית הייחודית, שאין מקבילה לה בישראל, מוצעת לבוגרי תואר ראשון כלשהוא התתעניינים בתחום, ולאו דווקא רק לבעלי תואר ראשון בהנדסה. התכנית אף מוצעת לסטודנטים מצטיינים, בוגרי תואר ראשון בהנדסת תעשיה וניהול בשנקר, המעוניינים לסיים תואר ראשון ושני בתוך חמש שנים. במסגרת התואר השני מוצעים קורסים בדגש על חדשנות עסקית, ארגונית וטכנולוגית, מוצע סמינר דירקטורים ייחודי בו מוענקת תעודת דירקטור מתאימה, וכן מוצע פרוייקט גמר הנעשה בהנחיית איש סגל אקדמי בכיר. פרוייקט הגמר יכול לעסוק בנושא הנגזר מתוך העיסוק של הסטודנט לתואר שני.

פרופ' מניפז אהוד – דיקן בית-הספר להנדסת תעשייה וניהול

דיקן בית-הספר להנדסת תעשייה וניהול