הנדסה כימית

המרכז לחקר הפרמצבטיקה והקוסמטיקה

חזון

המרכז לחקר הפרמצבטיקה והקוסמטיקה מתמקד בפיתוח ובחקירה של מערכות פיזור מתקדמות להובלת תרופות, חומרים קוסמטיים ותוספי תזונה, אל תוך אתר הפעולה שלהם בגוף. לדוגמה nanomedicine, מאקרו/ננו/מיקרו-אמולסיות, מיקרו-חלקיקים מפולימרים טבעיים.

חזון המרכז הוא לשפר את הפתרונות הקיימים היום בתחום פורמולציות לפארמה ומוצרי צריכה אישית על ידי מחקר ופיתוח אינובטיבים המבוססים על ידע מתקדם וכך להוביל את שנקר להיות שחקן מרכזי בתחום.

מי אנחנו

• ד"ר ניר דבוטון – ראש המרכז, מרצה בכיר לחומרים רפואיים וקוסמטיים במחלקה להנדסה כימית.
  • אלאונורה סומסקוב – עוזרת מחקר.
  • ספיר גרסיאני – סטודנטית לתואר שני (בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בן גוריון, פרופ אריק דהן).

קורסים אקדמיים

הקורסים האקדמים המקושרים למרכז ניתנים במחלקה להנדסה כימית:

1. קולואידים בתעשיית התרופות והקוסמטיקה.
  2. מעבדה בטכנולוגיות פרמצבטיות וקוסמטיות.
  3. חומרי עזר בתרופות ומוצרי קוסמטיקה.

שיתופי פעולה ופרויקטים

הפעילות מחקרית של המכון משלבת נושאים מגוונים הכוללים:

• פיתוח בדים לא-ארוגים מטופלים במיקרו-חלקיקים הכוללים חומרים פרוביוטיים המתאימים לעור – בשיתוף עם מרכז CIRtex שנקר.
  • פיתוח תכשירים קוסמטיים המכילים חיידקים פרוביוטיים פעילים.
  • חקירת מערכות של אמולסיות כפולות ומיקרואמולסיות לשיפור החדירות של מולקולות פעילות.
  • מערכות הובלה מתקדמות להובלת תרופות אנטי-וירליות במטרה לשיפור של הספיגה האורלית -בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בן גוריון.

תשתיות – מעבדות וסדנאות

לרשות החוקרים והסטודנטים עומדים ציוד ומכשירים המתאימים למחקר פורמולציות הכוללים תא יציבות, מדידת in vitro spf לתכשירים קוסמטיים, יבוש-בהקפאה, מדידת גודל חלקיקים, מנדף ביולוגי ועוד.

יצירת קשר

ניר דבוטון: nird@shenkar.ac.il