הנדסה כימית

שאלות נפוצות

לכולנו יש שאלות טובות וחשובות לגבי המקצוע ולכן החלטנו לענות על כולן בדף אחד יסודי ונוח. במידה וישנם עוד שאלות נשמח לענות עליהם בימים פתוחים ובמרכזי הרישום. לפרטים נוספים ניתן לפנות להתקשר למספר הטלפון 1-800-55-1111, שלוחה 2 או לשלוח לנו דוא"ל עם פרטיכם המלאים: moked@shenkar.ac.il.

וכעת לשאלות: 

האם יש מקום לנשים במקצוע?

בהחלט! נתחיל מזה שבמחלקה שלנו יש יותר נשים מגברים וזה המצב גם במרבית המחלקות להנדסה כימית בארץ. בין מהנדסי הכימיה בתעשייה, יש כ 50% נשים שמשתלבות בדיוק באותם תפקידים שהגברים משולבים בהם.

האם המחלקה עוזרת למצוא עבודה?

אנחנו אמנם לא חברת השמה, אבל אנחנו כן עוזרים לבוגרים למצוא עבודה, בין אם דרך קשרים אישיים של הסגל מול התעשייה ובין אם דרך מקצוע פרויקט גמר בשנה ד' בו סטודנטים מבצעים פרויקט מו"פ מול תעשייה ושם רבים מהם נקלטים.

האם הבוגרים מוצאים עבודה?

99% מהבוגרים שלנו עובדים במקצוע לאחר כ 6 חודשים מסיום התואר, רבים מהם כבר עובדים במקצוע במהלך שנה רביעית ללימודים.

האם כדאי ללמוד תואר שני לאחר מכן במנהל עסקים?

תואר ראשון בהנדסה כימית נחשב לתואר "חזק" – הוא מאפשר קידום בכל רמות הניהול ללא תואר נוסף. רבים ממנהלי התעשייה הכימית הבכירים הם מהנדסי כימיה עם תואר ראשון בלבד. לכן למעשה תוספת של תואר שני יכלה להעמיק ידע למי שמעוניין. תואר שני במנהל עסקים תמיד מומלץ כהרחבת דעת אבל ההמלצה שלנו היא לעשות זאת לאחר שהבוגר עסק כמה שנים במקצוע על מנת לקבל ניסיון תעסוקתי והסתכלות "בוגרת" יותר על התעשייה.

מה עם לימודי המשך?

כל שנה יש לנו מספר בוגרים שמחליטים להמשיך את לימודיהם לתארים גבוהים- בין אם במחלקות בשנקר (הנד' פלסטיקה) ובין אם במחלקות בשאר מוסדות ההשכלה הגבוהה דוגמת הטכניון, אונ' בן גוריון, ת"א, וויצמן, העברית, ואפילו MIT בחו"ל. בין הבוגרים שלנו תמצאו אנשים עם תואר שני בהנדסה כימית, סביבה, דוקטורים בכימיה והנדסה כימית ועוד.  התואר שאנו מקנים מאפשר קבלה לכלל המוסדות בארץ ללימודי תואר גבוה, יתכן ותצטרכו לבצע השלמות מסוימות אבל זה לא מהותי.

למה צריך פיזיקה?

כי הפיזיקה מהווה את השפה בה אנו משתמשים כמהנדסים לתאר תופעות טבעיות. כל מקצועות ההנדסה דורשות לימוד פיזיקה ואנחנו בהנדסה כימית שמים על זה דגש גם כן.

לא למדתי פיזיקה בתיכון, כיצד אוכל להתמודד עם זה?

לימוד פיזיקה בתיכון בד"כ "בעייתי" להרבה תלמידים- גם לאלה שמגדירים עצמם "ריאליים". המקצוע דורש אינטגרציה של ידע במתמטיקה וראש לפתרון בעיות. כתוצאה מכך רבים התלמידים הבוחרים להימנע מלימוד הפיזיקה בתיכון. המצב משתנה שמתבגרים מעט. מניסיוננו, למי שיש ראש "ריאלי" מתמודד היטב עם לימוד הפיזיקה – אנחנו מתחילים עם קורס קדם אוניברסיטאי להשלמת המכניקה וממשיכים בלימוד פיזיקה ברמה גבוהה. 

האם יש מסלולי לימוד ומה המשמעות מבחינת מציאת עבודה?

בעבר הנהגנו מסלולי לימוד בתחומי ההנדסה הכימית הכללית, המים והסביבה, והקוסמטיקה/ פארמה. הבנו שזה מגביל חלק מהסטודנטים בבחירה שלהם. לכן ביטלנו את חובת המסלולים וכיום אנחנו מאפשרים בחירה חופשית (בכפוף ללימוד מקצועות קדם איפה שנדרש). סטודנט שרוצה לבחור רק מקצועות מתחום המים והסביבה יוכל לעשות כך, אולם מי שרוצה לשזור מעט ידע בתחום האנרגיה או הפארמה יוכל גם כן לעשות זאת. הבחירה בידיכם!

האם אני צריך להקדיש את כל זמני ללימודים?

כן! לימוד מקצוע הנדסי הינו Full time job – ומקצוע ההנדסה הכימית לא שונה מזה – אולי אפילו קשה מהרגיל. בשנה ראשונה לומדים כ-25 שעות בשבוע במקצועות השונים. תחשיב שלנו ממליץ להשקיע בין 1.5-2 שעות לימוד נוספות על כל שעה הנלמדת במחלקה. כלומר מדובר בהיקף לימודים של 65-75 שעות בשבוע (!). ההמלצה שלנו לחשוב היטב כיצד תצליחו להקדיש את מרבית זמנכם ללימודים.

למה ללמוד הנדסה כימית בשנקר ולא למשל בטכניון או באונ' בן גוריון?

כי אצלנו תוכלו ללמוד את המקצוע ברמה גבוהה, ובאווירה ביתית עם גישה ישירה למרצים ולראשי המחלקות. וכמובן, הכל מתבצע במתחם שנקר סמוך לצומת ההלכה ברמת גן, 10 דקות הליכה מתחנת הרכבת סבידור מרכז.

בודק...