כנס IsVIS השני: עיצוב, הנדסה ופסיכולוגיה של ויזואליזציה

17/2/16 15:30 - 20:00 אודיטוריום 2000, בניין מיטשל: ידע-עם 8, רמת-גן

מדי דקה נוצרות ברחבי העולם כמויות עצומות של מידע זמין ונגיש, שעל פי הערכות צפוי להגיע ל-40 זטה-בייטס (טריליון מגה!) עד לשנת 2020. הנתון הבלתי נתפס הזה מחייב מציאת דרכים חדשות לעיבוד וניתוח המידע הנצבר ויכולת לחקור ולהבין אותו, למצוא בו היגיון ולחלץ ממנו תובנות תקפות. לאלו משמעות רבה במציאות חיינו, שאימצה את כלכלת הידע ותרגמה אותו לכלי חיוני להשגת יתרון תחרותי במגוון תחומים: מעסקים מסחריים עד למחקרים מדעיים, מקבלת החלטות עד לגיבוש מדיניות ציבורית.

ויזואליזציה מאפשרת עיבוד נתונים רבים באמצעים חזותיים והיא משמשת כלי עזר לחוקרים ממגוון תחומים, העוסקים בהיבטים שונים של הנושא: המהנדסים מטפלים בפן הטכנולוגי של הידע, המעצבים מתרגמים את המידע באמצעים חזותיים והפסיכולוגים חוקרים כיצד בני אנוש לומדים ומפרשים את הייצוגים השונים.

כנס IsVis השני, שיתקיים בשיתוף ובסמיכות לכנס הישראלי למחקר באינטראקציית אדם-מחשב, יפגיש חוקרים, מעצבים, מהנדסים, פסיכולוגים ומטפלים שיציגו היבטים שונים של ויזואליזציה ויסקרו חידושים אחרונים ומגמות עתידיות של התחום. את הכנס יובילו ד"ר מאירה לוי, חברת סגל המחלקה להנדסת תעשייה וניהול בשנקר, ד"ר יואל לניר מהמחלקה למערכות מידע באוניברסיטת חיפה, ד"ר פטר בק ממעבדות המחקר של IBM ומושון זר-אביב מהמחלקות להנדסת תוכנה ותקשורת חזותית בשנקר, שליווה וייעץ לצוות ההיגוי.

על סדר היום של כנס IsVis ה-II:
16:00-15:30 התכנסות ורישום
16:10-16:00 פתיחת הכנס וברכות
מושב #1: היבטים עיצוביים של מדע הנתונים
  • אם הכל רשת, אז דבר אינו רשת
    מושון זר-אביב // שנקר
  • פרוייקטי עיצוב מידע ועיתונאות נתונים של סטודנטים:
    רותם אדריאן, שנקר: יומן/ספר טלפונים שבודק מה קרה לכל החברים הישנים מאז שחזרתי בשאלה
    עדי רון, שנקר: ויזואליזציה וקיטלוג לכל פרקי הסדרה Star Trek וכל סדרות הבת שלה
    נטלי בר נתן וחן מגדל, שנקר וכלכליסט: ליגת בתי הספר - כיצד ניתן להעריך נתוני בתי ספר בדרך שמכבדת מורים, תלמידים והורים?
  • היסטוגרפיה
    מתן שטאובר, בצלאל

הפסקת קפה

מושב #2: ויזואליזציה של מידע שימושי
  • ויזואליזציה לשיפור יעילות כריית מידע
    גלעד סעדון // IBM Research
  • ויזואליזציה של שת"פ מקוון
    עופר ארזי // אוניברסיטת חיפה
  • בעיות נפוצות בעיצוב לוחות מחוונים
  • בלה גוטיה // InfoServiz
19:00-18:30 הפסקה + ארוחת ערב קלה
מושב #3: היבטים קוגניטיבים של ויזואליזציה
  • ויזואליזציה של סמנים מורכבים
    יעל אלבו // אוניברסיטת חיפה
  • יצוג ויזואלי של מידע: המערכת החינוכית עומדת באתגר?
    בילי עילם // אוניברסיטת חיפה
  • ויזואליזציה חכמה ככלי ללמידה ושיפור מתמיד בתעשיית המידע
    יוני אפשטין // Inigo&SmartMoves
  • סיכום ודיון
  • שימו לב: ההרשמה לכנס IsVIS ה-II נסגרה. כניסה תתאפשר רק עם אישור הרשמה מודפס ובר-תוקף!

אינפוגרפיקה בראש העמוד: Alexandre Dulaunoy, Flickr - ברישיון שיתופי